Cultuurfonds luidt beursgong ter ere van uitreiken Cultuurfondsbeurzen

28/06/2010 13:09

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

Amsterdam, 28 juni 2010. Het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt op 6 juli de jaarlijkse Cultuurfondsbeurzen uit aan 134 afgestudeerden. Ter ere van deze gelegenheid luidt Robbert Dijkgraaf, voorzitter van de Adviescommissie Beurzen van het Cultuurfonds en president van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, die ochtend de beursgong bij NYSE Euronext in Amsterdam.

Robbert Dijkgraaf zal op 6 juli om 9.00 uur samen met enkele bursalen van het Cultuurfonds de beurshandel op NYSE Euronext Amsterdam openen door middel van het luiden van de beursgong. Met deze gongslag wil het Cultuurfonds de aandacht vestigen op het Cultuurfondsbeurzenprogramma voor jong talent. Op diezelfde dag worden om 16.00 uur de Cultuurfondsbeurzen uitgereikt.

Cultuurfondsbeurzen

Cultuurfondsbeurzen zijn bestemd voor een vervolgopleiding of -onderzoek in het buitenland na afronding van een hbo- of wo-opleiding. Met het beurzenprogramma wil het Cultuurfonds talentvolle afgestudeerden in staat stellen een brug te slaan naar hun geambieerde toekomst als acteur, beeldend kunstenaar, musicus, danser of wetenschapper.

Een Cultuurfondsbeurs varieert van 1.000 tot 20.000 euro. Het beurzenbudget van het Prins Bernhard Cultuurfonds bedroeg dit jaar 1,3 miljoen euro. Het budget voor de Cultuurfondsbeurzen is deels afkomstig uit een groot aantal CultuurFondsen op Naam die door particulieren, bedrijven en stichtingen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn ondergebracht.

Uitreiking

De uitreiking van de Cultuurfondsbeurzen wordt gecombineerd met de uitreiking van de Charlotte Köhler Prijzen 2010. Het evenement vindt plaats op 6 juli vanaf 16.00 uur in het Concertgebouw in Amsterdam en wordt gepresenteerd door Aldith Hunkar.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.cultuurfonds.nl




Prins Bernhard Cultuurfonds