Watersportverbond - KNWV

IFDS Worlds 2010 kent sterk deelnemersveld

donderdag 1 juli 2010

Van 6 tot 14 juli vindt in Medemblik het Wereldkampioenschap Zeilen voor Gehandicapten 2010, Delta Lloyd IFDS Worlds 2010, plaats. Op donderdag 8 juli zal in het centrum van Medemblik de openingsceremonie plaatsvinden, met een unieke âFlag Paradeâ.

Daarbij worden alle 150 internationale deelnemers, (waarvan velen rolstoelgebonden zijn) hun coaches en begeleiders, officials,
vrijwilligers en genodigden verwacht, in totaal circa 400
personen. Burgemeester Th. Van Eijk van Medemblik zal de Delta Lloyd IFDS Worlds vlag hijsen en Rob Meerhof, Gedeputeerde Sport van de provincie Noord-Holland, zal het evenement symbolisch openen. Wij nodigen u van harte uit de bijzondere openingsceremonie bij te wonen.Â

Drie klassen
De wedstrijden gelden als kwalificatie voor de Paralympics van 2012 en worden voor de IFDS (International Foundation for Disabled Sailing) georganiseerd door de KNZ&RV (Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereeniging). Er wordt gezeild in drie klassen: de 2.4mR klasse, voor één zeiler, de Skud 18, voor twee bemanningsleden en de Sonar, met een bemanning van drie.

Aangepast
Alle deelnemende schepen zijn aangepast aan de beperking van de bemanningsleden, hetgeen absoluut geen beperking in zeilcapaciteiten betekent, zoals gebleken is uit de resultaten die zojuist behaald werden tijdens de Kielerwoche, waar ook valide zeilers aan deelnemen.De vijf beste zeilers in de 2.4mR klasse in Kiel waren IFDS zeilers (zeilers met een beperking), waaronder twee Nederlanders!

Vanuit de hele wereld
De IFDS Worlds wordt in de zeilwereld beschouwd als een van de belangrijkste zeilevenementen. Aan de IFDS Worlds 2010 nemen topzeilers vanuit de hele wereld deel, waaronder veel Olympische medaillewinnaars. Inmiddels hebben zich 30 landenteams aangemeld. Nederland wordt in alle klassen vertegenwoordigd.

* ifdsworlds2010.com