Gemeente Eindhoven

Derde voetbalplein op Stadhuisplein

Naast de schermen op het 18-Septemberplein en de Markt, is de halve finale van het WK Voetbal morgen ook te zien op een groot scherm op het Stadshuisplein. Op die manier kunnen voetballiefhebbers op drie verschillende plaatsen in de stad naar de wedstrijd Nederland - Uruguay kijken.

Eerder is al besloten dat glas- en blikwerk niet toe te staan op de pleinen. Aan horecaondernemers is nadrukkelijk gevraagd om alleen plastic bekers te gebruiken. Dit is in het kader van de veiligheid van de bezoekers. Daarnaast zijn de gebruikelijke maatregelen getroffen, zoals de aanwezige toiletten, aanwezigheid hulpdiensten, EHBO-post en afvalbakken. Ook wordt in de gaten gehouden dat de pleinen niet te vol worden.

Weekmarkt

De markt op het 18-Septemberplein stopt dinsdag 6 juli eerder, om het plein ruim voor de wedstrijd (uiterlijk 19.30 uur) klaar te hebben voor de fans. De marktlui zijn gevraagd om uiterlijk om 16.00 uur het plein te verlaten, waarna de marktkramen worden opgehaald. Er komt dan ruimte voor de exploitant van het voetbalevenement om het plein klaar te maken voor de avond.

De Markt en het Stadshuisplein zijn al om 18.30 uur klaar voor de fans van Oranje.