Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 06-07-2010

Scooter in brand gestoken

BAARN- In de nacht van maandag op dinsdag werd een bromfiets in brand gestoken. Omstreeks 02.00 uur kregen politie en brandweer de melding van een scooterbrand aan de Laanstraat. De brandweer bluste de brand en de politie gaat uit van brandstichting. Getuigen kunnen bellen via 0900-8844, district Eemland noord.

Fiets snel terug

BAARN- Aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag werd een fietsendief aangetroffen in zijn auto.

Omstreeks 00.00 uur zagen agenten een 20-jarige man uit Bussum man rijden over de Eemweg. Agenten besloten de automobilist te controleren en gaven hem een stopteken. In de auto, een bestelwagen, stond een fiets. Agenten vroegen aan de man van wie de fiets was en hij gaf een vaag antwoord. Nadat er enkele vervolgvragen waren gesteld, kon hij niet meer onder zijn leugens vandaan komen en vertelde zojuist de fiets te hebben gestolen in Bussum. De man werd direct aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De fiets gaat weer retour naar de eigenaar.

Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

SOEST De politie heeft maandag 5 juli een 46-jarige Amersfoorter aangehouden die vermoedelijk is betrokken bij een gepleegde bedrijfsinbraak op de Nijverheidsweg.

Op dinsdag 1 juni, rond 23.00 uur, kwam er bij de beveiligingsfirma een alarmmelding binnen dat er werd ingebroken in het bedrijf. Een medewerker van het bedrijf stelde samen met de gewaarschuwde agenten een onderzoek in, waarbij bleek dat de onbekende dader via een gat in de muur het bedrijf was binnengegaan. De verdachte was aan een mogelijke diefstal niet meer toegekomen omdat het alarm in werking trad en de komst van de politie niet afwachtte. Omdat het bedrijf ook over camerabewaking beschikte werden de beelden veiliggesteld en onderzocht. Bij onderzoek werd de identiteit van de nu aangehouden verdachte vastgesteld.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

BAARN- In de nacht van zondag 4 op maandag 5 juli werden grove vernielingen gepleegd bij het zwembad aan de Bosbadlaan. Onbekenden hebben verschillende voorwerpen in het water gegooid waaronder een bankje. Ook werden verschillende lege flessen drank kapotgegooid. Bij de midgetgolfbaan had vernielers hun ontlasting achtergelaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland noord.