Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 06-07-2010

Rijbewijs kwijt

BREUKELEN Een automobilist raakte in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juli zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 02.30 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht rijden. Ter hoogte van Breukelen klokten de agenten de auto op (al gecorrigeerd) 145 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 90 km/u geldt. De agenten gaven de automobilist, een 22-jarige man uit Amsterdam, een stopteken.

De Amsterdammer kon zich op geen enkele manier legitimeren, waarop hij werd aangehouden en naar het politiebureau werd gebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal zijn rijbewijs (die hij dus niet bij zich had) alsnog in moeten leveren. Tot die tijd blijft zijn auto in beslag genomen.

Van brug gesprongen

MAARSSEN Een meisje raakte op maandagavond 5 juli gewond bij een sprong van een brug.

Rond 20.00 uur waren jongeren op de Sweserengseweg van de Hoekbrug aan het springen. Een 13-jarige meisje uit Maarssen was één van hen. Bij haar sprong ging er echter iets fout, waardoor zij gewond raakte. Zij liep een flinke vleeswond aan haar linker scheenbeen op. Ambulance en politie gingen ter plaatse en het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrienden van het slachtoffer waren erg geschrokken en zegden de agenten toe niet meer van de brug te springen.

Jongeman mishandeld

ABCOUDE Een jongeman werd op maandagavond 5 juli door een andere jongeman mishandeld. Tevens werd zijn auto vernield.

Rond 20.30 uur reed een 22-jarige jongeman uit Baambrugge met enkele vrienden naar de Torenlaan om daar iemand op te halen. Terwijl zij daar stonden, kwam plotseling een 20-jarige jongeman uit Abcoude een woning uitlopen. De Baambrugger had in het verleden een keer ruzie met hem gehad.

De Abcoudenaar liep op de Baambrugger af en gaf hem een kopstoot. Zijn vrienden kwamen tussenbeide, waarna de Baambrugger in zijn auto stapte. De Abcoudenaar schopte daarop een deuk in de auto en vernielde een spiegel. Het slachtoffer zag vervolgens kans weg te rijden.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. Daar hielden zij de verdachte aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Het 22-jarige slachtoffer deed aangifte van mishandeling en vernieling. Hij liep letsel aan zijn gebit op.

Aanpak parkeeroverlast

VINKEVEEN Naar aanleiding van het toenemende aantal klachten controleert de politie extra op foutief parkeren in de wijk Molenland. De afgelopen week is een waarschuwingsperiode ingegaan. Na twee weken worden bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren.

Gevaarlijke situaties

Het is verboden om binnen vijf meter afstand te parkeren van een kruising, een bocht, een zebrapad of voor een in,-uitrit. Wanneer er autos te dicht bij bochten, uitritten en kruisingen geparkeerd staan, wordt de situatie onoverzichtelijk en ontstaan er verkeersgevaarlijke situaties. Daarnaast hebben hulpdiensten te allen tijde voldoende ruimte nodig om goed te kunnen werken.

Regelgeving

Binnen de gemeente De Ronde Venen gelden de volgende regels:
* Binnen een woonerf zijn bestuurder verplicht in de daarvoor bestemde vakken te parkeren.

* Binnen een blauwe zone hebben bestuurders, met gebruikmaking van een blauwe schijf, twee uur gratis parkeertijd. Voor bestuurders met een invalidenparkeerkaart is dit zelfs drie uur.
* Het is verboden buiten de vakken in een blauwe zone te parkeren.
* Voertuigen mogen niet binnen een straal van vijf meter bij een bocht, kruising of voetgangersoversteekplaats geparkeerd worden.
* Binnen een woonwijk mogen geen voertuigen langer dan 7 meter en hoger dan 2.4 meter geparkeerd worden (APV).

Bekeuringen

MIJDRECHT De afgelopen weken zijn twaalf fietsers bekeurd voor het fietsen over het marktterrein.

Door het verplaatsen van de weekmarkt naar het Raadhuisplein is het (niet verplichte) fietspad op donderdag niet toegankelijk voor fietsers. Fietsers die toch op het fietspad rijden riskeren een boete van 30 euro. Voor het uitoefenen van hun taak hebben agenten (bikers) vrijstelling om in dat gebied te fietsen.