Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.55 uur

Utrecht, 06-07-2010

Man mishandeld, verdachte laat haarnetje achter

UTRECHT Een man werd op maandagavond 5 juli door een jongeman in elkaar geslagen.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Vismarkt in elkaar was geslagen en gewond op straat zat. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Daar troffen zij het slachtoffer, een 36-jarige Utrechter, zittend op de grond aan. Zijn gezicht was bebloed en er zat bloed op zijn kleding. Twee getuigen verklaarden te hebben gezien dat het slachtoffer over de Vismarkt fietste, dat een voetganger achter hem aanrende en hem mishandelde. Daarna ging de verdachte er samen met een andere jongeman vandoor over het Hanengeschrei in de richting van de Choorstraat. De aanleiding voor de mishandeling wisten de getuigen niet. Het slachtoffer kon niet precies zeggen wat er was gebeurd, maar mogelijk had hij één van de jongemannen geraakt toen hij hen met de fiets passeerde. Bij de mishandeling verloor de verdachte een nylon haarnetje. Het slachtoffer werd voor onderzoek naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.

De verdachte was een negroïde jongeman met een zeer donkere huid,
1.60-1.70 meter lang, dikke bos met dreadlocks en hij droeg donkere kleding. Hij droeg een haarnetje, dat hij bij de mishandeling verloor. Hij werd vergezeld door een lichter getinte negroïde jongeman, eveneens met dreadlocks en donkere kleding. Aan getuigen van de mishandeling en aan mensen die de verdachte menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht stad op telefoonnummer 0900-844.

Inbrekers

UTRECHT Agenten hielden in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 juli twee mannen aan voor een inbraak.

Rond 02.00 uur zag een getuige twee mannen in de buurt van de Moezeldreef uit een pand komen, waar zij kennelijk hadden ingebroken. Zij gingen er met hun buit vandoor. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Agenten stelden op de Moezeldreef en omgeving een onderzoek in. Daarbij zagen zij goederen op het fietspad liggen. De agenten stapten uit en zagen vervolgens een man in de struiken naast het fietspad liggen. Zij hielden deze verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, aan. Tegelijkertijd hoorden de agenten geritsel iets verderop in de struiken. Daar troffen zij de tweede verdachte, een 44-jarige man uit Utrecht, aan. Ook deze verdachte werd aangehouden.

De mannen bleken in een kelderbox aan de Rubicondreef te hebben ingebroken. Daarbij hadden zij onder andere meerdere stuks elektrisch gereedschap gestolen. De door hen gestolen goederen zijn in beslag genomen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zij zijn daar voor nader onderzoek ingesloten.

Gewelddadige inbreker

UTRECHT Een vermoedelijke inbreker werd op maandagavond 5 juli betrapt, waarna hij zich op een gewelddadige manier tegen zijn aanhouding verzette om te kunnen ontkomen.

Rond 20.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Grebbestraat een inbreker was betrapt en dat men met de inbreker zou liggen te vechten. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Onderweg naar de Grebbestraat kregen de agenten al de melding dat de verdachte er in was geslaagd los te komen en ervandoor was gegaan.

Ter plaatse bleek dat de verdachte over een schutting van een woning aan het klimmen was en daarbij door buurtbewoners werd betrapt. Hij ging ervandoor en buurtbewoners renden achter hem aan. Daarbij gooide hij een ijzeren hek hard dicht tegen één van hen en gaf een ander een vuistslag in het gezicht, waardoor deze getuige op de grond viel. De verdachte slaagde er vervolgens in om aan zijn achtervolgers te ontkomen.

Aan de hand van het signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de verdachte op de Rijnlaan aan. Zij hielden de verdachte, een 20-jarige jongeman uit Utrecht, aan en brachten hem naar het politiebureau over. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de verdachte werd aangifte van poging diefstal met geweld gedaan. De getuigen liepen licht letsel op.