Gemeente Stadskanaal

Grote voertuigen mogen voortaan parkeren op een gedeelte van de Driesporenweg in Onstwedde en op een strook langs de Waterschapsweg 28 in Vledderveen. Het gemeentebestuur heeft dit besloten. Het college trekt de aanwijzing van de Zadelmaker en de Touwslager bij Bedrijvenpark Stadskanaal in als parkeerplek voor grote voertuigen. Parkeren blijft toegestaan op de Mandenmaker.

Er is een aantal aanleidingen voor deze maatregel. Zo is er op wegen buiten de bebouwde kom van de kern Onstwedde geen aanvaardbaar alternatief aanwezig om dergelijke grote voertuigen te parkeren. Verder is Transportbedrijf Groenewold aan de Waterschapsweg in Vledderveen onbedoeld getroffen door het aanvankelijke parkeerverbod, omdat Vledderveen formeel als bebouwde kom is aangemerkt.

Daarnaast is gebleken dat het Bedrijvenpark Stadskanaal niet gelukkig was met de aanvankelijke aanwijzing van Zadelmaker/Touwslager als parkeervoorziening voor grote voertuigen. Het Bedrijvenpark stelt dat deze wegen te smal zijn. B&W van Stadskanaal zijn gevoelig voor deze argumenten en komen met de nieuwe aanwijzing tegemoet aan de wensen van zowel bedrijven als particulieren.

* 6 juli 2010