Politie Limburg-Zuid

De politie Limburg-Zuid wenst u een prettige en veilige vakantie!

Wees alert voordat u op vakantie gaat en geef inbrekers geen kans. Veel inbraken gebeuren bij afwezigheid van de bewoner, zeker als het duidelijk is dat de bewoner voor langere tijd niet thuis is. Natuurlijk probeert de politie, ook gedurende de vakantieperiodes, alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk misdrijven te voorkomen. U kunt hier zelf ook een grote bijdrage aan leveren.

Twitter
Via het sociaal netwerk Twitter heeft de politie Limburg-Zuid wat minder bekende, maar wel zo handige, tips getweet. U kunt ze hier allemaal bekijken. U kunt het korps volgen op
www.twitter.com/politielbz. Hieronder wat meer algemene tips.

Tips voor een onbezorgde vakantie
Wees alert voordat u op vakantie gaat en geef inbrekers geen kans. Veel inbraken gebeuren bij afwezigheid van de bewoner, zeker als het duidelijk is dat de bewoner voor langere tijd afwezig is. Natuurlijk probeert de politie, ook gedurende de vakantieperiodes, alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk misdrijven te voorkomen. U kunt hier zelf ook een grote bijdrage aan leveren.

* Als u uw woning verlaat, al is het maar even, sluit ramen en deuren dan af. Vergeet ook de ramen en deuren op de eerste etage niet.
* Berg sleutels van raam- en deursloten goed op en niet vlak in de buurt van beweegbare ramen en deuren.

* Berg reservesleutels op of leg ze in een kluis en doe er beslist geen label aan.

* Waarschuw uw buren wanneer u weg gaat en terugkomt.
* Berg opklimmateriaal zoals ladder, kliko's, tuinmeubilair, altijd op of leg deze deugdelijk vast.

* Laat regelmatig de post uit de brievenbus halen tijdens uw afwezigheid.

* Laat uw tuin en planten tijdens uw langdurige afwezigheid verzorgen. Een onverzorgde tuin, hoog gras, verdorde planten in de vensterbank enz., geven aan dat de bewoners langdurig afwezig zijn.
* Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis eruit zien alsof u nog aanwezig bent.

* Laat met behulp van schakelklokken verlichting aan- en uitgaan.
* Merk en registreer uw waardevolle goederen. Voorzie deze goederen zo mogelijk van een uniek merkteken: uw postcode en huisnummer.
* Zet waardevolle goederen niet zo uitnodigend neer, dat ze vanaf buiten goed zichtbaar zijn.

* Vermeldt niet op uw antwoordapparaat of bijvoorbeeld Facebook, Hyves en Twitter dat u weg bent.

En denk ook nog even hier aan
Vertel familie en kennissen wanneer en waar u met vakantie bent. Zorg ervoor dat ze in geval van nood uw woning in kunnen. Vraag ze een beetje op te letten. Schakel elektrische apparaten uit en sluit gas- en waterkraan af.

Informatie is ook te vinden op
Op de site www.slachtofferhulp.nl vindt u veel nuttige informatie, zoals lijsten met belangrijke telefoonnummers voor het blokkeren van passen (kijk bij hulp > inbraak), checklists en tips. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u informatie over het beveiligen van uw woning op basis van het Politiekeurmerk Veilig Wonen(TM).

En dan nog even voor de thuisblijvers
Bel altijd 1-1-2 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer de kentekens van verdachte autoâs en geef deze door aan de politie. Blijf rustig. Meld uw naam, uw woonplaats en het adres waar iets aan de hand is. Op de site www.112heterdaad.nl vindt u onder andere informatie over wat u als getuige van een misdrijf wel en niet moet doen.

De politie Limburg-Zuid wenst u een prettige en veilige vakantie!

06-07-2010, Limburg-Zuid