Politie Groningen

Politie zoekt getuigen overval

Rechercheurs zoeken kopers buskaarten

Groningen, 06-07-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van de overval op een buschauffeur op maandag 31 mei j.l. Vooral mensen die sindsdien buskaarten van 1,50 euro hebben gekocht (van anderen dan van een busbedrijf) vraagt de politie zich te melden.

Op maandagmorgen 31 mei rond 05:20 uur werd een 49-jarige chauffeur van Qbuzz op de kruising Zuiderweg met de Daniel Ruynemanlaan in Groningen (Hoogkerk) overvallen. Het slachtoffer liep aanzienlijk letsel op en kan nog steeds niet aan het werk. Hij is zeer aangeslagen door het incident en heeft nog geen aangifte kunnen doen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk.

Wel is komen vast te staan dat er buskaarten van 1,50 euro zijn buit gemaakt. Dit zijn kaarten die alleen in de bus te verkrijgen zijn. Mogelijk dat deze kaarten na de overval aan iemand zijn aangeboden. Rechercheurs van het Roof Coördinatie Team (R.C.T.) komen graag in contact met deze mensen om zodoende de dader van deze overval te kunnen achterhalen.

Agenten hebben na een anonieme tip op maandagmiddag 5 juli een woning in Hoogkerk doorzocht. Daar zouden volgens de tipgever bij de overval weggenomen buskaarten van 1.50 euro liggen. Volgens de tip zouden deze kaarten ook worden uitgegeven. Bij het onderzoek zijn geen kaarten aangetroffen. De politie komt graag opnieuw in contact met deze tipgever. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).