Politie Hollands Midden

Leiden - Politie start klas voor vrijwillige politieagenten

Leiden vrijwilliger Leiden, 06-07-2010 o Open avond woensdag 25 augustus politiebureau Leiden

In het najaar start Politie Hollands Midden een nieuwe opleidingsklas voor Politievrijwilligers.

Twintig belangstellenden worden dan klaargestoomd voor het politievak. Met deze opleiding wil het politiekorps het huidige bestand van 130 vrijwilligers uitbreiden en tevens inspelen op de uitstroom van senioren.

Politievrijwilligers zijn mannen en vrouwen die, na een avondopleiding van ongeveer twee jaar, in hun vrije tijd politietaken uitvoeren. Veelal zijn ze ertoe gekomen vanuit het perspectief dat ze hun steentje willen bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in onze samenleving. De politie van haar kant, vindt het belangrijk mensen met inzichten vanuit andere beroepsgroepen in haar gelederen te hebben. Bovendien is de vrijwillige politie uiteraard welkom als aanvulling op de beschikbaarheid voor het dagelijkse politiewerk. Vaak zijn vrijwilligers ook aan het werk bij grote verkeerscontroles en bij de begeleiding van evenementen.

Selectie en opleiding Politievrijwilligers worden na hun aanmelding getest en bij geschiktheid volgt per november een avondopleiding van ongeveer 2 jaar. Hierbij wisselen werken in de praktijk en studeren elkaar af. Na de opleiding is het niveau van politiesurveillant behaald. De vrijwilliger heeft vervolgens, naast de inzet als agent, maandelijks een trainingsavond. Leraar, huisvrouw, student of accountant, ze kunnen hierdoor naast de dagelijkse (betaalde) baan concreet een bijdrage leveren aan het vergroten van de veiligheid in de eigen woonomgeving! De politieregio Hollands Midden bestrijkt een gebied vanaf Hillegom tot de Krimpenerwaard en omvat de politiedistricten Leiden, Alphen aan den Rijn, Noordwijk en Gouda. Politievrijwilligers worden ingezet in het politiedistrict van hun voorkeur.

Voorlichtingsavond Op woensdag 25 augustus a.s. krijgen belangstellenden de gelegenheid zich te oriënteren op een (bij)baan als Politievrijwilliger bij de Politie Hollands Midden. In het politiebureau in Leiden aan de Langegracht 11, wordt die woensdag vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur een voorlichtingsavond gehouden. De coördinator van vrijwilligers, tevens opleider, houdt een presentatie. Bovendien is er gelegenheid deel te nemen aan een rondleiding door het Leidse politiebureau. Tijdens deze avond is uiteraard een politievrijwilliger aanwezig die uit eigen ervaring vertelt over een vrije-tijd-baan bij de politie.

Meer informatie Meer informatie over het beroep van politievrijwilliger, en de mogelijkheid om aan te melden voor de open avond, zijn te vinden op de site www.kombijdepolitie.nl. Voor nadere telefonische informatie kunt u bellen met de afdeling Werving en Selectie van Politie Hollands Midden via telefoonnummer 071-5459564.