Politiebond ACP

6 juli 2010

Kabinet stelt motie SP over bezuinigingen uit

Het kabinet neemt de motie van de SP over het stopzetten van de bezuinigingen bij de politie voorlopig niet in behandeling. Dat heeft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hirsch Ballin in een brief kenbaar gemaakt.
Het kabinet neemt de motie van de SP over het stopzetten van de bezuinigingen bij de politie voorlopig niet in behandeling.

Het kabinet neemt de motie van de SP over het stopzetten van de bezuinigingen bij de politie voorlopig niet in behandeling.

Een meerderheid van de Tweede Kamer schaarde zich vorige week achter het voorstel van SP'er Van Raak om de voorgenomen bezuinigingen van 192 miljoen euro bij de politie te stoppen. Hoewel de ACP tevreden was met dit nieuws, hield zij een slag om de arm en dat blijkt nu terecht. De oorspronkelijke besluiten over de bezuinigingen binnen de politiesector zijn immers genomen door het kabinet Balkenende IV. De ACP gaf vorige week in een artikel over dit onderwerp al aan dat deze besluiten niet zomaar teruggedraaid kunnen worden.

Geen toezeggingen
De minister van BZK geeft nu inderdaad aan dat er geen toezeggingen gedaan kunnen worden, gezien de demisisonaire status van het kabinet. Wel zal de motie aan de orde komen bij de besprekingen over de vorming van een nieuw kabinet. Verder wordt het voorstel meegenomen bij de voorbereiding en behandeling van de begroting van 2011. Tot die tijd blijft de situatie zoals die nu is, hoezeer de ACP dat graag anders zou zien. De gehele brief met een reactie van de minister aan de Tweede Kamer over de motie Van Raak staat onderaan dit artikel.
---

Gerelateerd nieuws
Einde bezuinigingen politie in zicht!? - 30-06-10 10:00