Politie Gelderland-Midden

Arnhemse jongens (11 en 13) opgepakt na mishandeling
Publicatiedatum: 6-7-2010 10:56:22

ARNHEM - Twee Arnhemse jongens van 11 en 13 jaar zijn maandag 5 juli door de politie in hun woonplaats opgepakt wegens mishandeling. De twee worden er van verdacht op de Jansstraat samen een 13-jarige jongen uit Brummen buiten westen te hebben geslagen.

Het slachtoffer kreeg het rond half vijf aan de stok met de beide Arnhemmers omdat hij hen kennelijk `verkeerd' aangekeken zou hebben. Toen het slachtoffer niet inging op de woorden van de Arnhemmers en wegliep zou het duo de Brummenaar op straat klappen hebben gegeven, waardoor het slachtoffer even buiten bewustzijn raakte. Gewaarschuwde agenten konden dankzij aanwijzingen van getuigen de beide Arnhemmers aanhouden. Het slachtoffer, dat terplekke werd behandeld door personeel van de ambulancedienst, heeft aangifte gedaan. De beide Arnhemmers zijn in de loop van de avond aan hun ouders overgedragen en hadden de mishandeling bekend.
(073960)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhems duo op heterdaad gepakt bij inbraak

Publicatiedatum: 6-7-2010 10:55:47

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagavond op de C.A. Thiemestraat in het Spijkerkwartier twee Arnhemmers van 26 en 37 jaar op heterdaad betrapt bij een inbraak in een school. De twee konden dankzij een melding worden ingerekend.

Rond kwart over negen zagen getuigen twee mannen over het hek bij een schoolgebouw klimmen waarna ze de politie waarschuwden. Kort na aankomst zagen agenten de 37-jarige weer over het hek terugklimmen en wegrennen. Hij werd na een korte achtervolging te voet aangehouden. De ander meldde zich ook bij de agenten. Op het schoolterrein werden onder meer computers aangetroffen die kennelijk waren klaargezet om mee te nemen. Beide Arnhemmers, zogenoemde veelplegers, zijn in verzekering gesteld.
(073999)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers aangehouden in hennepkwekerijen

Publicatiedatum: 6-7-2010 10:54:54

ARNHEM - In twee woningen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf heeft de politie maandag 5 juli twee Arnhemmers aangehouden nadat er een hennepkwekerij in was ontdekt in. In beide huizen samen werden ruim 1400 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen.

Nadat er bij de politie via onder meer Meld Misdaad Anoniem informatie was binnengekomen dat een van de huizen zou worden gebruikt voor de hennepteelt besloten agenten een onderzoek te doen. Daarbij troffen ze op de bovenverdieping en zolder kamers aan die waren ingericht als hennepkwekerij met ruim 900 hennepplanten. Een 35-jarige Arnhemmer, die toevallig in het pand was, werd aangehouden.

Illegaal stroom
In het huis van de buren werden nog eens ruim 500 hennepplanten in een kwekerij aangetroffen. De 27-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. Door het energiebedrijf werd in beide gevallen geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgenomen en heeft de elektriciteitsmeters meegenomen. De twee Arnhemmers zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
(073783 / 073728)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---