Politie Drenthe

Dinsdag 6 juli 2010

Provincie Drenthe, 06-07-2010

Aanhoudingen na ruzie en vernieling

EMMEN Maandagnacht heeft de politie vier mensen aangehouden na een conflict. Omstreeks 1.00 uur kreeg de politie een melding van een verkeersruzie op de Nijbracht. Een 39-jarige man uit Emmen zou de auto met daarin zijn ex, een 28-jarige vrouw uit Emmen, tot stoppen hebben willen dwingen in verband met een al langer lopend conflict. Hij beschadigde daarbij haar auto, zo bleek later. Na de melding troffen agenten de man aan bij zijn auto in de omgeving. Hij had gedronken en werd aangehouden. Bij de ademtest zette hij een uitslag van 1585 op de klok, ongeveer 3,6 promille. Hij is daarover verhoord en zijn rijbewijs wordt ingenomen.

In de tussentijd bleken de banden van zijn achtergebleven auto te zijn lek gestoken en van een andere auto bij zijn woning zijn ramen vernield. Kort daarop zag een andere surveillance-eenheid de auto van de betreffende vrouw rijden. Zij werd aangehouden, samen met twee inzittenden, mannen uit Emmen van 33 en 27 jaar oud. Zij worden verdacht van de vernielingen. De vrouw bestuurde de auto en ook zij had gedronken. Zij scoorde bij de blaastest 685, ruim anderhalf promille. Haar rijbewijs wordt ook ingevorderd. De drie zijn ingesloten en zullen vandaag worden verhoord over de vernielingen.

Openstaande boetes betaald na verkeerscontrole

ASSEN Een 39-jarige man uit Norg liep maandag tegen de lamp bij een verkeerscontrole. Daar bleek dat hij nog ruim 730 Euro aan boetes had openstaan. Hij heeft ze allemaal betaald en mocht daarna zijn weg vervolgen.

Alcomobilist aangehouden

GIETEN Maandagmorgen even na 8.00 uur reed een 47-jarige man uit Assen over de Verlengde Asserstraat terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest kwam 280 als resultaat uit de bus. De auto van de man bleek niet verzekerd, waarna deze in beslag is genomen. Zo gauw de auto weer verzekerd is krijgt hij deze weer terug. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding 50+

NIEUW BUINEN Maandagmorgen werd op de N379 de snelheid van een 33-jarige automobiliste uit Sustrum (D) vastgesteld met de lasergun op 138 kilometer per uur. Ter plekke is 80 het maximum. Het rijbewijs van de Duitse werd ingevorderd en ze kan een boete tegemoet zien.

Aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Maandagmorgen zijn twee meisjes uit Schoonebeek, 14 en 16 jaar oud, betrapt bij de diefstal van kleding van bijna 50 Euro in een winkel aan het Mondriaanplein. Ze zijn overgedragen aan de politie die een proces-verbaal opmaakt.

ASSEN Maandagmiddag zijn in Assen twee vrouwen uit Assen, 20 en 22 jaar oud, aangehouden nadat ze waren betrapt in een kledingzaak. Ze bleken ook nog gestolen goederen uit andere winkels bij zich te hebben. De twee zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Vrachtauto op de kant

PESSE Maandagmiddag reed een chauffeur, nadere gegevens nog niet bekend, met een vrachtauto over de A28 richting Groningen. Door nog onbekende oorzaak raakte hij ter hoogte van Pesse naast de weg en kwam op de kant in een greppel tot stilstand. Zijn bijrijder, geen nadere gegevens bekend, raakte daarbij gewond. Door het ongeval ontstond een lange file. De gewonde bijrijder is naar het ziekenhuis vervoerd.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.