Politie Groningen

Dinsdag 6 juli 2010

Provincie Groningen , 06-07-2010

Politie zoekt getuigen overval

GRONINGEN De politie is op zoek naar getuigen van de overval op een buschauffeur op maandag 31 mei j.l. Vooral mensen die sindsdien buskaarten van 1,50 euro hebben gekocht (van anderen dan van een busbedrijf) vraagt de politie zich te melden.

Op maandagmorgen 31 mei rond 05:20 uur werd een 49-jarige chauffeur van Qbuzz op de kruising Zuiderweg met de Daniel Ruynemanlaan in Groningen (Hoogkerk) overvallen. Het slachtoffer liep aanzienlijk letsel op en kan nog steeds niet aan het werk. Hij is zeer aangeslagen door het incident en heeft nog geen aangifte kunnen doen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet duidelijk.

Wel is komen vast te staan dat er buskaarten van 1,50 euro zijn buit gemaakt. Dit zijn kaarten die alleen in de bus te verkrijgen zijn. Mogelijk dat deze kaarten na de overval aan iemand zijn aangeboden. Rechercheurs van het Roof Coördinatie Team (R.C.T.) komen graag in contact met deze mensen om zodoende de dader van deze overval te kunnen achterhalen.

Agenten hebben na een anonieme tip op maandagmiddag 5 juli een woning in Hoogkerk doorzocht. Daar zouden volgens de tipgever bij de overval weggenomen buskaarten van 1.50 euro liggen. Volgens de tip zouden deze kaarten ook worden uitgegeven. Bij het onderzoek zijn geen kaarten aangetroffen. De politie komt graag opnieuw in contact met deze tipgever. Getuigen kunnen zich bij de politie melden via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Bekeuringen op en rondom Oltambtmeer

WINSCHOTEN De politie heeft afgelopen weekend op en rond het Oldambtmeer toezicht gehouden. Een schipper kreeg een bekeuring van 90 euro omdat hij met te hoge snelheid voer. Ook werden twee jetskiërs van het water gehaald. Ook zij voeren met een te hoge snelheid. Bovendien is het verboden om met een jetski op het Oldambtsmeer te varen. Beide bestuurders kregen ieder een bekeuring van 360 euro. De komende tijd zal de politie regelmatig varend toezicht houden op het Oldambtmeer en de recreatiekanalen in het werkgebied.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag een 56-jarige man uit Groningen aangehouden. Op de Carolieweg in Groningen zagen agenten in burger dat de Stadjer, een bekende van de politie, met een afgesloten fiets op zijn nek fietste. In de Steentilstraat zagen de dienders dat hij het slot van de damesfiets demonteerde. Bij controle had de fietsendief geen aannemelijke verklaring voor wat betreft de herkomst van de fiets. Hij moest daarom mee naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de zwarte opoefiets.

Automobilist aangehouden na verlaten plek ongeval

OLDEHOVE De politie heeft maandagnacht in Oldehove een 55-jarige man uit de gemeente Zuidhorn aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Politieagenten troffen vlak voor de aanhouding een personenauto in een sloot op de Barnwerderweg aan. De bestuurder van de auto was volgens een getuige weggelopen. Op het erf van een woning aan de Barnwerderweg troffen de dienders de verdachte slapend aan. Tijdens de fouillering werden de autosleutels van het betrokken voertuig aangetroffen. De verdachte wordt gehoord over het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Hennepkwekerij in woning opgerold

HOOGEZAND De politie heeft maandagnacht in een woning aan de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand een hennepkwekerij opgerold. De agenten kregen een melding van een getuige dat de voordeur van het pand zou openstaan. In de woning troffen de agenten in zowel de woon- als slaapkamer een kwekerij met in totaal bijna 200 planten aan. De plantage met toebehoren werd ontmanteld en opgeruimd. De bewoner van de woning bleek niet thuis te zijn. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden na verdachte situatie

STADSKANAAL - De politie heeft maandagnacht in de bossages bij een kinderdagverblijf aan de Meester Neuteboomstraat in Stadskanaal een 24-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor poging tot inbraak. Politieagenten werden naar het pand gestuurd, omdat een getuige personen op het dak van het kinderdagverblijf had gezien. Op het dak werd niemand meer aangetroffen. Wel troffen de agenten de Kanaalster liggend in de bosjes aan. Tijdens de fouillering troffen de dienders meerdere inbrekersgereedschappen aan. Ook in de bosjes werden handschoenen en een mes aangetroffen. Alle goederen werden in beslag genomen. De verdachte werd in een cel in gesloten. Hij wordt vandaag gehoord.

Stadjer met mes aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Muurstraat een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor wapenbezit. De Stadjer had naar de politiemeldkamer gebeld dat hij met een mes onderweg was naar de Muurstraat. Hij had eerder op de avond heroïne gekocht bij een drugsdealer. Bij thuiskomst bleek dat het geen harddrugs was, maar kattengrit. De man was hier heel boos over en hij wilde de drugsdealer opzoeken. De dienders troffen de verdachte in de Muurstraat aan. Hij werd direct gefouilleerd. Uiteindelijk werd in een fietstas een mes aangetroffen en in beslag genomen. De man werd ingesloten. Op aanwijzing van de 47-jarige werd de vermeende drugsdealer gecontroleerd. Hij bleek echter geen harddrugs of kattengrit bij zich te hebben.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 4 juli op diverse plaatsen op snelheid.

Noordbroek,N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1653, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 135 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Zoutkamp, N388: aantal geregistreerde voertuigen: 584, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N370 Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 2359, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Wildervank, KJ de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 393, aantal overtredingen: 145, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Blijham, N368: aantal geregistreerde voertuigen: 840, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.