Icelandair voegt 200 vluchten toe aan winterschema

06/07/2010 11:13

Icelandair Nederland

PERSBERICHT


Amsterdam, 6 juli 2010 - Het vluchtschema van Icelandair zal komende winter 14% aan omvang toenemen. De nationale luchtvaartmaatschappij van IJsland doet in totaal 15 bestemmingen aan. Wekelijks zullen er in de periode van november 2010 tot en met maart 2011 gemiddeld 82 vluchten vanaf Keflavik vertrekken. Dat zijn er 10 meer per week dan afgelopen winterperiode, wat uiteindelijk resulteert in een toename van totaal 200 vluchten.

Deze toename is zichtbaar in het aantal vluchten naar Parijs, Frankfurt, Amsterdam en Copenhagen in Europa en Seattle, New York en Orlando in de Verenigde Staten. Tevens zal Helsinki twee maanden langer worden aangevlogen tot het einde van het jaar. Tot slot zal München van januari tot en maart aangevlogen worden. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Icelandair dat München in deze periode van het jaar aangedaan wordt. Met deze ruime uitbreidingen hoopt Icelandair het toeristische seizoen te verlengen.

'Ondanks de sterke schommelingen in onze werkomgeving zien de vooruitzichten er veelbelovend uit', aldus Birkir Hólm Gudnason, CEO van Icelandair. 'Toen de economy in 2008 instortte en de kroon een val maakte waardoor IJslanders niet meer konden reizen, hebben we onmiddelijk onze focus aangepast. Dit heeft geleid tot een toename van toerisme naar IJsland. Helaas zorgde de vulkaanuitbarsting voor een tijdelijke daling in boekingen naar IJsland, maar de Noord-Atlantische route bleef sterk. Nu zien we sinds afgelopen winter een toename in boekingen van IJslanders naar het buitenland. Inmiddels nemen boekingen naar IJsland voor reizen in het najaar ook weer toe, mede dankzij van de campagne 'Inspired by Iceland'. De flexibiliteit van Icelandair en het vermogen ons snel aan te passen stelt ons in staat om onze capaciteit op dit moment uit te breiden', stelt Gudnason.

In de winter vliegt Icelandair naar Copenhagen, Oslo, Stockholm, Helsinki, Londen, Manchester, Glasgow, Amsterdam, Frankfurt, Parijs en München in Europa en naar Boston, New York, Orlando en Seattle in de Verenigde Staten. Deze zomer vliegt Icelandair ook naar Stavanger, Bergen, Trondheim, Helsinki, Brussel, Berlijn, Düsseldorf, Barcelona, Madrid, Milaan, Halifax, Toronto en Minneapolis.





http://www.icelandair.nl