Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen fairtrade-gemeente

06-07-2010 | Vlaardingen mag zich sinds afgelopen week fairtrade-gemeente noemen. Vlaardingen is de achtste gemeente in Nederland en de eerste gemeente in Zuid-Holland, die deze titel verwerft.
jute zak met tekst fairtrade Fairtrade-gemeente is een titel die aangeeft dat gemeente en inwoners betrokken zijn bij eerlijke handel, van bedrijven tot het café om de hoek. Van school tot sportkantine. In supermarkt en kledingzaak.

Een plaatselijke werkgroep heeft intensief samengewerkt om bedrijven, winkels en maatschappelijke organisaties te benaderen om fairtrade-producten te verkopen of gebruiken. U kunt bijvoorbeeld in bijna iedere supermarkt `eerlijke' koffie, thee, suiker en chocola kopen. De bouwmarkten verkopen al veel houten producten met het FSC-keurmerk.

Met fairtrade-producten wordt de armoede op de wereld bestreden. De producten worden duurzaam verbouwd. De producenten (bijvoorbeeld koffieboeren) krijgen voor hun arbeid een juiste prijs, waardoor zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien en hun kinderen naar school kunnen laten gaan.

Als u wilt weten wie in Vlaardingen fairtrade-producten verkoopt of welke bedrijven en scholen deze producten gebruiken, kijk dan op de website www.fairtradevlaardingen.nl.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000