Gemeente Rotterdam

energieadvies project adviseert bij besparen

06 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Sinds een jaar opereert het Energieadvies Project in Rotterdam. De gemeente Rotterdam wil 20.000 Rotterdamse huishoudens met een laag inkomen helpen om het energieverbruik te verminderen èn tegelijk geld te besparen. De gemeente biedt Rotterdammers naast een gratis energieadvies ook een gratis energiebox aan ter waarde van 45 euro. afbeelding

De gemeente Rotterdam geeft met het energieadvies een positief impuls aan milieu en werkgelegenheid. En belangrijker, Rotterdamse huishoudens kunnen wel een besparing tot 150 euro per jaar bereiken.

Hoe werkt het Energieadvies Project?
Het Energieadvies Project heeft succesvol drie deelgemeenten aangedaan en zal de komende drie jaar ook alle andere deelgemeenten plaatsvinden, waaronder nu Hoogvliet.
Huishoudens die in aanmerking komen, ontvangen een brief met aanmeldingskaart. Stichting Collusie voert de energieservice namens de gemeente uit. Na aanmelding komt op afspraak een energieadviseur op bezoek. Hij neemt de energiesituatie in de woning door en geeft advies over hoe het beste energie bespaard kan worden. Daarnaast overhandigt hij de gratis energiebox met ondermeer een koelkastthermometer en een spaarlamp.

Meer informatie
Inwoners van deelgemeente Hoogvliet kunnen op
www.rotterdam.nl/rondkomen vinden of zij in aanmerking komen voor een energieadvies. Op deze website staat actuele informatie zoals voorwaarden voor deelname en planning.

Tips
Nu al uw energiekosten verminderen?
1. Lucht uw huis maximaal 20 minuten per dag, vóórdat u uw verwarming aanzet.
2. Zet 's nachts de verwarming uit of op maximaal 15o Celsius. 3. Was op 40o in plaats van op 60o.
4. Douche korter.
5. Gebruik een snelkookpan.