Gemeente Rotterdam

schetsontwerp nieuw bonairepark valt in de smaak

06 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Het schetsontwerp voor het nieuwe Bonairepark aan de noordrand van Hoogvliet valt in de smaak bij de bezoekers van de laatste informatie- en werkbijeenkomst over het park op donderdag 1 juli 2010. Het schetsontwerp vormt de basis voor het concrete inrichtingsplan voor het park en is een product dat de deelgemeente Hoogvliet samen met omwonenden, bewoners en andere belanghebbenden de afgelopen maanden heeft gemaakt.
Schetsontwerp nieuw Bonairepark valt in de smaak

In een serie workshops is met bewoners gewerkt aan de plannen. Ook jong Hoogvliet is hierbij niet vergeten- de scholieren van de basisscholen hebben tijdens een parksafari aangegeven wat ze mooi en minder mooi vinden - en wat ze graag in de toekomst terugzien. Alle haalbare wensen en ideeën van de bewoners en gebruikers van het park zijn door het projectteam verwerkt in het eerste schetsontwerp voor het park. Tijdens de presentatie op de informatiebijeenkomst bleek het schetsontwerp goed in de smaak te vallen en herkende een merendeel van de bezoekers de input die zij de afgelopen tijd hebben meegegeven.

Het nieuwe park krijgt meer ruimte voor spelen, behoud van het bos, slimmere wandel- en fietsroutes en veel aandacht voor een aantrekkelijke, groene sfeer in een waterrijk park. Daarnaast wordt het park echt onderdeel van de noordelijke rand van de Groene Gordel. Dit door het meest noordelijke deel van de Digna Johannaweg weg te halen en het park echt te laten aansluiten op de Heerlijkheid. Aan de andere kant krijgt het Bonairepark meer aansluiting op het Oudelandsepark: over de Aveling komt een loopbrug - waarbij de bestaande fiets- en wandeloversteekplaats blijft bestaan.

Het schetsontwerp vormt de basis voor de vervolgstap: het opstellen van het zogeheten inrichtingsplan. Hierin staat straks concreet waar wat komt - van wandelpad tot prullenbak en van honden-uitlaatstrook tot speelveld. Na de zomer van 2010 wordt dit plan opgesteld.