Gemeente Rotterdam

summer factory oudeland

06 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

Onder de noemer "Summer Factory' organiseert de deelgemeente Hoogvliet samen met woningcorporatie Woonbron en een aantal Hoogvlietse organisaties en instellingen een compleet programma van zomeractiviteiten. Van spel en sport tot een discussieavond over wat bewoners van hun wijk vinden en thema's als `'gezond leven''. De Summer Factory is onderdeel van het project Weerbaar Oudeland. Het thema voor 2010 is "Gezonde Leefstijl". Alle activiteiten zijn gratis. Summer Factory Oudeland

Het zomerprogramma is zeer gevarieerd. Zo organiseert het opbouwwerk SWH diverse straatactiviteiten voor de bewoners van de Desdemonastraat en Troubadourlaan. Ook is er een activiteitenprogramma van de Hoogvlietse speeltuinen onder de noemer Plexat. Voor de meiden is er een speciale "Meidenavond" waar zij workshops kunnen volgen en genieten van muzikale optredens.

Summer School
Onderdeel van het programma is de Summer School. Kinderen van 10 t/m 13 jaar uit de wijk Oudeland, krijgen de kans om een extra week naar school te gaan en kennis te maken met diverse beroepen. Hoe word je kapper, of F-16 vlieger, of advocaat? De bedoeling is om hun horizon te verbreden door de kinderen kennis te laten maken met echte vakprofessionals en hen honderduit te vragen over hun beroep en opleiding.

Kansenterras on Tour
De Kansenwinkel die vorige week een jaar bestond, slaat in de zomer haar vleugels uit en organiseert een Kansenterras. Op het terras kunnen bewoners elkaar ontmoeten onder het genot van gezonde hapjes en drankjes en hun ideeën en plannen bespreken met de aanwezige kansenmakelaars.

Bekijk de folder (voorkant)

Bekijk de folder (achterkant)

De Summer Factory is een initiatief van de deelgemeente Hoogvliet, Woonbron in samenwerking met de Dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Stichting Welzijn Hoogvliet, Buurtspeeltuinwerk Rotterdam, Sport en Recreatie, Kindeopvang Hoogvliet, Basisscholen De Notenkraker en Oudeland en het project Kindvriendelijke Wijken.