NEN


Besluit 'slimme meter' blijft nog even liggen

dinsdag 6 juli 2010, 10:06

De behandeling van het nieuwe wetsvoorstel voor de invoering van de - vrijwillige - slimme meter wordt door de 'nieuwe' Tweede Kamer genomen. De behandeling van wat de 'novelle' wordt genoemd, die demissionair minister Van der Hoeven van EZ opstelde om de 'intelligente' meter in te voeren, komt nog in juni aan bod.

Snel
Er is goede hoop dat de aangepaste wetgeving snel kan worden aangenomen, volgens Energeia Energienieuws. Het wetsvoorstel is verplaats naar de 'nieuwe' Tweede Kamer, om te voorkomen dat 'oude' Kamer vragen aan de minister zou gaan stellen, die zouden moeten worden beantwoord door een andere minister van EZ. In het algemeen kan de vrijwillig te gebruiken slimme meter op steun rekenen van de Tweede Kamer en waarschijnlijk ook van de Eerste Kamer die het wetsontwerp moet goedkeuren.

Eisen
Voor de netwerkbeheerders is het van belang dat de wetgeving voor de op afstand uitleesbare en te beïnvloeden meters van kracht is voordat zij deze in de markt gaan zetten. Dat is al enige tijd mogelijk, maar de eisen die worden gesteld met betrekking tot de uitleesbaarheid en aan de techniek zijn er officieel nog niet.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NTA 8130:2007 nl (Norm) NEN Elektromail (Publicatie)