Politie Haaglanden

persberichten 6 juli

Haaglanden, 06-07-2010

Overleden man aangetroffen in restaurant
Den Haag - Politie Haaglanden onderzoekt de gewelddadige dood van een man. Maandagavond 5 juli om 22.30 uur meldde zich een 47-jarige Hagenaar bij Bureau Karnebeek aan de Burgemeester Patijnlaan. Hij vertelde dat er iets gebeurd was in een restaurant aan de Zoutmanstraat. Direct gingen een politieagenten en een ambulance naar het restaurant, waar ze een dode man aantroffen. Het ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. Hierop startte de politie direct een TGO (Team Grootschalige Opsporing). De 47-jarige man die de melding op het politiebureau deed is aangehouden, op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Hij zit in beperkingen en wordt gehoord.

Het wordt weer warmer: pas op uw spullen
Den Haag / Loosduinen Op het Deltaplein was maandag 5 juli een 81-jarige vrouw de dupe van een tassenroller. Het slachtoffer stopte na het betalen van een kopje koffie haar portemonnee in haar tas, die zij afsloot met een drukknoop. Even later stond haar tas open en was de portemonnee verdwenen. Wees u ervan bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas hebben voorzien. De politie adviseert u om niet teveel geld mee te nemen naar het strand. Neemt u een tas mee, hang deze met de schouderriem schuin over uw schouder en hals. Zorg er voor dat de tas voor u hangt en niet naast of achter u.

Een fiets alleen vastzetten met een enkel slot is niet voldoende. Dit ervoer maandag 5 juli een 62-jarige Haagse vrouw toen bleek dat haar fiets niet meer op het Hoek van Hollandpad stond. Gaat u naar het strand, stal uw fiets - als dat mogelijk is - in een bewaakte fietsenstalling. Is dat niet mogelijk, maak dan uw fiets met voorwiel en frame vast aan een vast object, bijvoorbeeld aan een paal. Bevestig het (extra) slot zo hoog en strak mogelijk.

Bruinvis aangespoeld
Den Haag Het kustdetachement van de politie werd maandag 5 juli rond 17.30 geconfronteerd met een bruinvis die aanspoelde op het strand ter hoogte van de Houtrustweg. Omstanders en de politieagenten hielden het beest nat en probeerden de bruinvis, die erg verzwakt was, te helpen. Toen de medewerkers van de dierenambulance arriveerden legden zij de vis op een brancard. Hierna begon de vis te schreeuwen en water te spugen, waarna ze helaas overleed.

Hennepkwekerij in woning
Den Haag Toen de politie samen met de deurwaarder op maandag 5 juli rond 12.00 uur op het Elviraland een woning betrad, ontdekte zij een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 70 planten. De kwekerij werd ontruimd en Eneco onderzoekt of er sprake is van diefstal van stroom. De recherche stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Kettingroof Hobbemaplein, politie zoekt getuigen Den Haag Twee mannen roofden maandag 5 juli om 12.55 uur twee gouden kettingen. Het slachtoffer, een 29-jarige vrouw met een donkere huidskleur, zat met haar moeder bij de tramhalte van lijn 6 aan het Hobbemaplein te wachten, toen de twee mannen toesloegen. De mannen gingen dicht bij haar zitten. Eén van hen trok twee gouden kettingen van haar nek. Beide mannen renden vervolgens weg in de richting van de Ruijsdaelstraat. De mannen zijn beide ongeveer 17 jaar en hebben een Noord- Afrikaans uiterlijk. Eén man droeg een wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek. Hij is ongeveer 1.60 meter lang, heeft een rond gezicht, kort zwart haar en een normaal postuur. De andere man droeg een blauw T-shirt met witte strepen en een blauwe spijkerbroek. Hij is ongeveer
1.60 meter lang, heeft een ovaal gezicht, zwart kort haar en een mager postuur. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Man met gestolen snorfiets gesnapt
Den Haag Een 18-jarige Hagenaar scheurde in de nacht van dinsdag 6 juli om 00.25 uur met zijn snorfiets te hard over het Buitenhof. Een surveillerende agent hield hem aan en controleerde zijn papieren. De jongeman had deze niet bij zich en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs en dat de snorfiets gestolen was. Hij zit nog vast voor verhoor en de snorfiets is in beslag genomen.

Beginnend bestuurder verspeelt rijbewijs
Den Haag De politie controleerde in de nacht van maandag op dinsdag 6 juli rond 01.30 uur een dronken 30-jarige bromfietser op de Erasmusweg. De agent reed naast hem en zag dat hij bloeddoorlopen ogen had. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Aan het politiebureau blies de beginnende bestuurder 815 ugl. De politie vorderde zijn rijbewijs in en gaf hem een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Kop-staartbotsing op A12
Leidschendam/Voorburg Bij een kop-staartbotsing op de Utrechtsebaan raakten maandag 5 juli rond 09.15 uur twee mensen gewond. Een 38-jarige automobiliste uit Den Haag botste op de auto van een 28-jarige man plaatsgenoot, toen deze om nog onduidelijke reden plotseling remde. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De 28-jarige man had nek- en rugklachten, de 38-jarige vrouw had pijn op haar borst. De politie onderzoekt de aanrijding.

Als je maar lekker ruikt
Leidschendam/Voorburg De politie hield maandag 5 juli rond 16.15 uur een 43-jarige vrouw uit Delft aan wegens winkeldiefstal. De vrouw had voor bijna 400 euro aan parfums weggenomen uit een parfumerie aan de Ligusterhof. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat zij een zendertje tussen haar borsten droeg dat vermoedelijk als stoorzender voor detectiepoortjes fungeert.

Winkeldief aangehouden
Rijswijk De politie hield maandag 5 juli om 16.20 uur een 51-jarige man uit Leidschendam aan wegens winkeldiefstal. De man was een supermarkt aan het Hendrik Ravensteijnplein uitgelopen met een plastic tas vol onbetaalde producten. Een rechercheur die toevallig bij de supermarkt was, zag dit en hield de man aan. Hij werd vervolgens naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Man door fietser aangereden
Westland/De Lier Een 61-jarige man raakte gewond aan zijn been toen hij maandag 5 juli om 14.35 uur op de Kerklaan door een fietser werd aangereden. De man werd met een flinke wond aan zijn been per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd de wond gehecht. De fietser bleef ongedeerd.

Rijden zonder helm en rijbewijs
Delft Agenten hielden maandag 5 juli om 12.25 uur een 21-jarige vrouw uit Den Hoorn aan. De agenten zagen de vrouw op de Pijperring zonder helm op een bromfiets rijden. Toen zij de vrouw aanspraken, verklaarde zij meteen dat zij geen geldig rijbewijs had. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm en zonder rijbewijs.

Joint draaien in speeltuintje
Pijnacker Agenten hielden maandag 5 juli een 18-jarige jongen uit Pijnacker aan omdat hij om 15.30 uur in een speeltuintje in de Hoflandstraat een joint aan het draaien was. Op het politiebureau kreeg hij een bekeuring en deed hij afstand van een zakje met wiet dat hij bij zich had.

Schoonmaker steelt uit bedrijf
Zoetermeer Agenten hielden maandag 5 juli om 19.56 uur een 23-jarige Zoetermeerder aan als verdachte van diefstal uit een bedrijf. Al langere tijd werden spullen gestolen bij een bedrijf op de Rontgenlaan. Het bedrijf besloot cameras op te hangen en hieruit bleek dat de schoonmaker zijn slag sloeg. Bewakers betrapten de man op heterdaad en droegen de verdachte over aan de politie. Agenten doorzochten de woning van de verdachte en troffen diverse gestolen goederen aan. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.