Gemeente Maassluis

Kinderen genieten van hockeyclinic op nieuw kunstgrasveld


Op de zonovergoten donderdagmiddag 1 juli openden wethouders Arnold Keijzer en Jannette Breunis samen met Rick Gijzen van de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV en zo'n vijftig enthousiaste sportievelingen het nieuwe kunstgrasveld aan de Noordzee naast Het Balkon. Dit kunstgrasveld, naast het toekomstige appartementencomplex De Elbe, noemen we een multicourt omdat er een groot aantal sporten op gespeeld kan worden. Er is een doel geplaatst met lijnen op het veld voor voetbal, handbal en hockey, er kan basketbal gespeeld worden en er kan een volleybalnet worden opgehangen. Naast het multicourt worden voor de kleinere kinderen ook speeltoestellen geplaatst, zodat alle jeugd uit de wijk hier een mooie plek krijgt om te spelen.

Bij de feestelijke opening werd een fles met ballonnen `ontkurkt'. Daarna lieten kinderen uit de wijk Het Balkon en kinderen van BSO Het Spectrum en jongerenwerk E25 zichzelf van hun sportieve kant zien tijdens een korte hockeyclinic. Vijf jonge trainers van hockeyvereniging Evergreen lieten de jeugd kennis maken met de fijne kneepjes van deze leuke sport. En wie weet zette een nieuw talent uit Maassluis op het speelveld zijn of haar eerste stap in een mooie hockeycarrière... Na alle inspanningen genoten de kinderen met rode wangen van een welverdiend waterijsje. Voor wat extra beweging tijdens de zomervakantie kregen ze een strandbal mee naar huis.

De gemeente Maassluis realiseerde het multicourt samen met de Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis CV. Kroes aannemingsbedrijf B.V. heeft het multicourt aangelegd. De hekwerken die het veld omringen zijn geleverd door IJslander BV. Dit multicourt aan de Noordzee is onderdeel van het plan voor groen en spelen voor woonwijk Het Balkon. Het gehele plan is te bekijken via www.hetbalkonvanmaassluis.nl of in het Wooninformatiecentrum (WIC), Noordzee 10b.