Gemeente Bedum


Forse subsidie op koopwoningen almastraat Bedum

06 juli 2010
Subsidie almastraat Bouwmaatschappij Vuurboom uit Valthermond/Bedum bouwt zes twee onder één kapwoningen aan de Almastraat in Bedum. Dankzij een forse rijkssubsidie kan de koopprijs van die woningen beperkt blijven: de riante woningen kosten 217.500, vrij op naam. Met de bouw van de woningen wordt dit jaar nog begonnen. Dijk&De Vries Vastgoed uit Bedum heeft de woningen in de verkoop.

De woningen worden uitgevoerd met een ruime, tuingerichte woonkamer met openslaande terrasdeuren en een open keuken op de begane grond. Kopers kunnen kiezen uit twee verschillende indelingen voor de ruim 40 vierkante meter oppervlak op de begane grond. Op de verdieping komen drie ruime slaapkamers, een overloopkast en badkamer met wastafel en douche. Een ligbad en een tweede toilet kunnen tegen een meerprijs worden opgenomen. Een vaste trap leidt naar de ruime zolder. Daar kunnen eventueel een of meerdere slaapkamers worden gerealiseerd. De aangebouwde stenen garage is van binnenuit, via de hal, bereikbaar.

De architectuur van de woningen sluit aan bij de nieuwbouw in de omgeving. De locatie van de twee-onder-een-kappers is ideaal: vrijwel aan de rand van het dorp en in de nabijheid van het winkelcentrum Shoppyland.