Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juli 2010

Fietser gewond na aanrijding met autoportier

Hengelo

Een 56-jarige fietser uit Hengelo raakte maandag 5 juli gewond na een aanrijding in Hengelo.

Maandag 5 juli omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Industriestraat in Hengelo. Een 56-jarige fietser wilde een half op straat geparkeerd staande auto voorbij fietsen. Toen de 56-jarige naast de auto fietste werd het autoportier geopend. De fietser kon het portier niet meer ontwijken en kwam ten val. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010060526)

Twee gewonden na aanrijding

Hengelo

Een 43-, en een 49-jarige vrouw, beiden woonachtig in Hengelo, raakten maandag 5 juli gewond bij een aanrijding in Hengelo.

Maandagavond 5 juli omstreeks 21.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Zaagstraat / Lage Weide in Hengelo. Een 32-jarige automobilist uit Goor reed over de Zaagstraat in Hengelo, gaande in de richting van de Landmansweg. Op de kruising met de Lage Weide verleende de 32-jarige geen voorrang aan een automobiliste, die over de Lage Weide reed, gaande in de richting van de Hamerstraat. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste en haar zus, een 43-, en een 49-jarige vrouw, beiden woonachtig in Hengelo, raakten gewond. Beiden werden met onbekend letsel door ambulances naar het ziekenhuis overgebracht. (2010060713)

Fietsster gewond na aanrijding

Rijssen

Een 12-jarig meisje raakte maandag 5 juli gewond tijdens een aanrijding in Rijssen.

Maandag 5 juli omstreeks 17.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Leijerweerdsdijk in Rijssen. Een 28-jarige automobilist uit Enter reed over de Leijerweerdsdijk in Rijssen, komende vanaf Rijssen. Vanuit de Cattelaar kwamen twee meisjes met hun fiets rechts vanuit een onverharde weg. Op de kruising kon een aanrijding niet meer voorkomen worden. De 12-jarige fietsster uit Rijssen werd aangereden door de 28-jarige automobilist. Het meisje raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010060705)

Verkeerscontrole Mozartlaan

Hengelo

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Mozartlaan in Hengelo op maandag 5 juli 77 processen-verbaal uitgeschreven. Van de 310 passanten reden 77 bestuurders te snel. Op de Mozartlaan geldt een maximumsnelheid van 30 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 51 km/h.

De politie Twente is het project subjectieve verkeersveiligheid opgestart aan de Mozartlaan in Hengelo. Het project is een aanvulling op de reguliere (verkeers)controles van de Politie Twente. Met dit project, subjectieve verkeerssveiligheid, wordt tegemoet gekomen aan de belangrijke wens van veel partijen om meer aandacht te besteden aan gevoelens van verkeersonveiligheid. Het project bestaat uit een loketfunctie voor burgers, politie en bestuur. Klachten over verkeersonveilige locaties worden geïnventariseerd en in samenspraak met het lokaal bestuur aangepakt. Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten. (2010060610)

Ravage op de A1 na verliezen lading

Almelo

Maandagmorgen 5 juli omstreeks 07.45 uur kwamen diverse auto's met elkaar in aanrijding op de A1 ter hoogte van Almelo. Een 56-jarige automobilist uit Almelo vervoerde een kano met daarin enkele losse spullen in de kano gepakt. De lading was tijdens het rijden uit de kano gevlogen en op de A1 terecht gekomen. Een achterop rijdende automobiliste, een 27-jarige vrouw uit Enschede, schrok hiervan en moest vol remmen. Een achterop rijdende 32-jarige automobilist uit Rossum kon de 27-jarige niet meer ontwijken en reed vol tegen zijn voorgangster. De auto van de 32-jarige sloeg om en belandde op de rechterkant op de rijbaan. De auto van de 27-jarige schoot door en reed tegen een naast haar rijdende 19-jarige automobilist uit Den Ham. De auto van de 19-jarige belandde in de sloot naast de rijbaan. Allen konden zonder letsel hun voertuigen verlaten. De 56-jarige automobilist krijgt proces-verbaal voor het verliezen van zijn lading. (2010060398)

Man meldt zich na politiebericht

Oldenzaal

De politie Twente deed gisteren een getuigenoproep (zie onderstaand persbericht) nadat een 74-jarige man uit Oldenzaal van zijn fiets was gevallen, omdat hij schrok van een man met een hond. De man las de getuigenoproep en meldde zich bij de politie. De politie zal een verklaring van de man meenemen om de toedacht helder te krijgen. (2010060226)

Man gewond na val fiets

Oldenzaal

Een 73-jarige fietser uit Hengelo raakte zondag 4 juli gewond na val van zijn fiets. De man fietste over de Steenstraat in Oldenzaal. Een onbekende man kwam met zijn hond de Deurningerstraat uit lopen. De 73-jarige schrok van de hond en viel van zijn fiets. De onbekende man zei hulp te gaan halen en heeft zich niet meer laten zien. Een getuige hielp de man en schakelde hulp in. De man werd met een hoofdwond door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man had het volgende signalement: Het gaat om een blanke man van ongeveer 60 jaar oud. Hij droeg een lichte broek met een blouse. De man had een beige hond aangelijnd bij zich.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of weten wie de man met de hond is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010060226)