Vliegende Start 2010 BCD Holdings N.V.

06/07/2010 12:30

BCD Management BV

Verbetering financiële positie en sterke volumestijging

Zeist, 06 juli 2010 - Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. publiceert vandaag de cijfers over het eerste half jaar van 2010.

2009 was voor BCD Holdings een uitdagend jaar. Als gevolg van de wereldwijde economische teruggang daalde de omzet fors. Het concern, dat in 2008 al de veranderde markt voorzag, verscherpte het eerder geïmplementeerde beleid in 2009 en realiseerde vergaande efficiencyverbeteringen en omvangrijke kostenbesparingen. Hierdoor, maar ook door de eerste positieve markttrends in het laatste kwartaal van 2009, sloot BCD Holdings het jaar toch financieel robuust af. De positieve operationele cashflow bleef op het niveau van meer dan U.S.$100 miljoen en werd voornamelijk aangewend om de netto schuld van BCD Travel te verlagen.

Deze eerste tekenen van herstel hebben zich in de eerste zes maanden van 2010 solide voortgezet. "Bij onze dochtermaatschappij BCD Travel merken we duidelijk dat de markt weer positief in ontwikkeling is. Onze bestaande klanten gaan weer meer reizen en ook het grote aantal nieuwe klanten en het hoge retentiepercentage van maar liefst 97 procent, dragen bij aan de sterke volumestijging. In de afgelopen zes maanden steeg de omzet van BCD Holdings zelfs met 20 procent", aldus Joop Drechsel, president-directeur BCD. Barclays, Deloitte, Disney, Dow Chemical, GSK, Kraft, Merck, Nestlé, Omnicom, Pfizer, Saint-Gobain, SAP en UBS zijn allen voorbeelden van nieuwe of bestaande klanten waarbij de zakelijke relatie gedurende 2009 werd aangegaan of geografisch werd uitgebreid.

Het huidige economische klimaat biedt ook nieuwe kansen. Een goed voorbeeld hiervan is de succesvolle introductie van Parkmobile International in Amerika en binnenkort eveneens in Australië. Het bedrijf biedt onder andere parkeerdiensten aan waarbij betaald kan worden via de mobiele telefoon. De economische omstandigheden zijn nu extra aantrekkelijk voor zowel klanten als aanbieders van parkeerdiensten wat zich vertaalt in de zeer sterk stijgende afname van deze producten. Ook heeft de mondiale recessie een versterkend effect op het online boeken van reizen. BCD Holdings, in Nederland succesvol online reisaanbieder met Vliegwinkel.nl en Budgetair.nl en in Amerika met Vayama.com, speelt in op deze ontwikkeling en breidde onlangs haar webretail activiteiten uit met Flugladen.de in Duitsland en Vayama.ca in Canada.

Einde persbericht

Over BCD Holdings

BCD Holdings N.V., een familiebedrijf opgericht in 1975 door de heer John Fentener van Vlissingen, is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie), Airtrade (consolidating en online reizen), VakantieXperts (toeristische reizen), Vayama (online reizen VS) en Parkmobile International (mobiele parkeer- en verkeersapplicaties). BCD Holdings is actief in meer dan 90 landen met circa 13.000 medewerkers en een totale omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 14,8 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com.





http://www.bcd-nv.com