Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

6 juli 2010

---

Succesvol Nieuw Sloten Festival

6 juli 2010
Ruim 90 buurtbewoners uit verschillende culturen bezochten zaterdag 26 juni het eerste Nieuw Sloten Festival, waar ze konden genieten van muziek, dans en eten. Het festival was georganiseerd door de jongeren van het jongerencentrum The Matrixx. De jongeren kregen hiervoor een subsidie in het kader van bewonersinitiatieven.

De jongeren vertoonden wat zij geleerd hebben in cursussen dj'en, rappen en presenteren. Om de heupen los te krijgen kon iedereen meedoen met een workshop Zumba en dansen op de opzwepende muziek van een brassband. De ouderen werden vermaakt met de klanken van volkszanger Barry van Vliet, die een eigen versie van Een bossie rode rozen ten gehore bracht.

nieuwslotenfestival

Buurtbarbecue

Naast zang en dans konden de aanwezigen ook genieten van een barbecue. Stadsdeelwethouder Ronald Mauer was hierbij aanwezig. Mauer: "Dit evenement is goed voor de sociale cohesie en de samenwerking tussen jonge en oude bewoners."

De buurtbarbecue is één van de activiteiten die voortkomen uit het wijkcontract Nieuw Sloten. Het doel van het wijkcontract is een leefbare wijk die schoon, heel en veilig is en waar bewoners aantoonbaar actief zijn. Hiervoor werken stadsdeel, buurtbewoners, jongerenwerk, woningcorporaties Eigen Haard, Far West en de Alliantie en de politie nauw samen.

---