Gemeente Zoetermeer

Gemeenteraad Oldambt draagt Pieter Smit voor

Donderdag 1 juli heeft de gemeenteraad van de jongste watergemeente van Nederland, de gemeente Oldambt, besloten de heer Pieter Smit voor te dragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van deze nieuwe gemeente. (Bron: website gemeente Oldambt)

De heer Smit is 46 jaar en lid van D66. Zijn huidige functie is die van wethouder in de gemeente Zoetermeer, waar hij is belast met de portefeuille: kunst, cultuur & mediabeleid, verkeer & vervoer, personeel & organisatie en Grondbedrijf. Verder is hij wijkwethouder voor de wijk: Seghwaert/Noordhove en projecthouder voor het project Culturele As. De gemeente Zoetermeer telt 121.000 inwoners. Voor zijn benoeming als wethouder was de heer Smit werkzaam hij de politie Haaglanden in een leidinggevende functie.

De heer Smit heeft zijn wortels in Noord-Oost Groningen en weet, mede door frequent bezoek aan dit gebied, voor welke uitdagingen de gemeente komt te staan. Verder vindt de heer Smit het een pré om inwoners te betrekken bij lokaal beleid en is hij gewend om te werken aan de verhoudingen met zowel inwoners als met leden van de Raad.

De heer Smit past uitstekend binnen de profielschets voor de burgemeester van het Oldambt, zoals de gemeenteraad deze op 8 april 2010 heeft vastgesteld. Speerpunten waarna in het bijzonder is gekeken zijn de kwaliteiten: aanjager en verbinder.

Het besluit van de gemeenteraad wordt nu aan de commissaris van de Koningin en de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd. Het is aan de minister van Binnenlandse Zaken om de kandidaat voor te dragen aan de Koningin. De Koningin tekent als laatste het benoemingsbesluit. De benoeming is na het zetten van deze handtekening definitief. De gemeente Oldambt gaat ervan uit dat de benoeming medio september/begin oktober rond zal zijn.