Groenlinks Schoonhoven


Maandag 5 juli 2010, 11:20u -
GroenLinks in de nieuwe gemeente "Krimpenerwaard"

GroenLinks roept de inwoners van de Krimpenerwaard op om nu actief te worden in GroenLinks om samen invloed uit te oefenen op de nieuw te vormen gemeente "Krimpenerwaard". Aanmelden kan via de landelijke website en door contact op te nemen met het bestuur of de fractievoorzitter. De gegevens staan vermeld onder "contact". Blijf niet aan de kant staan want dan beslissen anderen voor u. Wij komen graag bij u op de koffie voor een informatief gesprek.

Acht goede redenen om lid te worden van GroenLinks


*GroenLinks zet in op één bestuurskrachtiger gemeente met een op maat gesneden dienstverlening, versterking van de identiteit van de kernen en het versterken van het voorzieningenniveau.


*De herindeling mag niet lijden tot een lastenverhoging, maar zo mogelijk een lastenverlichting.


*Het GroeneHart is bij GroenLinks in goede handen.


*GroenLinks is de beste garantie voor een groen en sociaal beleid.
*GroenLinks biedt een realistisch alternatief voor kille bezuinigingen.
*Zorg kan beter en dichter bij huis.

*Vergroening van economie en samenleving.

*GroenLinks is voor openheid en betrokkenheid.

Gebiedsinformatie

Het gebied De Krimpenerwaard ligt in de provincie Zuid-Holland, zo'n beetje binnen de driehoek Schoonhoven, Gouda en Krimpen aan den IJssel. Dorpen en steden in de Krimpenerwaard zijn Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven, Bergambacht, Ammerstol, Haastrecht, Berkenwoude, Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Vlist, Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel.
De Krimpenerwaard, omgeven door de rivieren Lek, Hollandsche IJssel en Vlist, maakt deel uit van het Groene Hart van Holland. In de Krimpenerwaard liggen een aantal prachtige poldergebieden. 'Krimp' betekent rivierbocht, en een 'waard' is een geheel door rivieren omgeven stuk land.

Aanvullende gebiedsinformatie

De Krimpenerwaard wordt voor het eerst in documenten vermeld in 944.

De oppervlakte van de Krimpenerwaard is zo'n 13.500 hectare (incl. Krimpen a/d IJssel).

Bijgesloten een overzicht van alle plaatsen met het gemeentewapen. In sommige gevallen is het gemeentewapen wegens de herindeling in 1985 komen te vervallen en heeft dat wapen alleen nog symbolische waarde. Ook de gemeentewapens geven uiting aan de diversiteit van de plaatsen. Al deze gemeenten (behalve Krimpen aan de IJssel) maken per 1 december 2012 deel uit van één gemeente "Krimpenerwaard". Er moet nog veel werk worden verzet!