Gemeente Lelystad

T(r)apas Toer smaakt naar meer

Dinsdag 6 juli 2010

Stichting Gastvrij Lelystad en Tourist Info van de gemeente Lelystad gaan proberen de T(r)apas Tour als blijvend product aan inwoners en bezoekers van de stad aan te bieden. Het is de bedoeling dat met deze culinaire fietstocht de natuur in en om Lelystad kan worden beleefd, afgewisseld met een lekker hapje en drankje tussendoor volgens een tevoren uitgekiende route en afwisselende recepten.

Veertig deelnemers

De eerste aflevering van de Trapas Tour trok zaterdag 3 juli ongeveer veertig deelnemers. Onder aanvoering van wethouder toerisme & recreatie Jop Fackeldey stapten zij op voor een fietstocht van 35 à 40 kilometer langs diverse culinaire hapjes en drankjes van Lelystadse horecaondernemers. Na afloop ontving iedereen een taartpunt `Lelystads Lekker Ding', een smaakvolle Lelystadse lekkernij speciaal ontwikkeld ter promotie van Lelystad in opdracht van City Marketing Lelystad.

Langs horecabedrijven

Ondernemers die aan deze eerste Trapas Tour bijdroegen, waren pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op, Wijngaard El Placer, de Boerderijwinkel op de Groene Velden, B&B Door's Logies, Bierbrouwerij Koekoek, restaurant Nieuw Land Erfgoed, restaurantpaviljoen Lucht, Hotel café De Lange Jammer, Forellenvisvijver De Huif, Snack Automatic Gabo en grand-café De Vier Engelen.