Gemeente Venray


06 juli 2010

Venray helpt mee SOS Campagnebus voor India-project

De mondiale vrijwilligersorganisatie SOS Meerlo-Wanssum heeft zaterdag de SOS Campagnebus gepresenteerd tijdens de Derde Werelddag van het Mondiaal Platform te Venray. Dat gebeurde in samenwerking met wethouder Patrick van der Broeck van de gemeente Venray die SOS-vrijwilliger Henk Broers officieel de sleutels van de Campagnebus overhandigde bij de spuitende millenniumfontein.

Op de gele camperbus staan de logo's van SOS Meerlo-Wanssum, het actielogo "Wij laten een bus rijden in India", het logo van de landelijke organisatie Wilde Ganzen met wie SOS samenwerkt en de tekst: SOS brengt mensen in beweging. Bovendien zijn aan weerszijde van de bus de acht iconen van de millenniumdoelen aangebracht.

In de bus, een oldtimer camper Renault master, bevindt zich het campagnemateriaal van de Meerlo-Wanssume organisatie. Volgens voorzitter René Poels timmert SOS op een niet-orthodoxe wijze aan we weg om zoveel mensen mogelijk te bereiken. Tijdens het vorige project had SOS een mobiele Zambia-hut die op schoolpleinen, in scholen en kerken en op markten heeft gestaan om het SOS-verhaal uit te dragen voor de bouw van een basisschool in Zambia. Nu de organisatie in Chennai (India) het schoolbusproject ondersteunt van Pappa Steven van de organisatie Udavum Karangal is het idee geboren om een eigen bus aan te schaffen en op te pimpen tot Campagnebus. Het rijklaar maken, spuiten en het decoreren van de bus is mogelijk geworden dankzij de medewerking van garage Janssen Wanssum, Car Spot Repair Wanssum, Van Osch Reclame Horst en de gemeente Venray.

De gemeente Venray kwam in beeld toen begin dit jaar in Blitterswijck door een miscommunicatie tussen gemeente, Veolia en de aannemer een van de fraaie historische en door SOS Meerlo-Wanssum beschilderde abri's werd opgeruimd. De teleurstelling bij SOS was groot. De gemeente Venray bood bij monde van wethouder van der Broeck meteen haar excuus aan aan het adres van de SOS-jeugd en beloofde het goed te maken. Daarom heeft de gemeente Venray een belangrijke bijdrage geleverd om deze SOS-campagnebus op te pimpen en te decoreren. SOS is zeer blij met deze sportieve en sympathieke geste van de gemeente. "Met deze bus hopen wij nog meer mensen te bereiken en op die manier een bijdrage te leveren aan een betere en eerlijkere wereld", aldus Poels. Wethouder Van der Broeck vond het niet meer dan normaal dat de gemeente deze bijdrage heeft geleverd aan de bus naar aanleiding van het Blitterswijck incident. De wethouder had gehoord dat zowel vanuit Horst aan de Maas als uit Venray door de mondiale platforms getrokken wordt aan SOS Meerlo-Wanssum. "Het mag duidelijk zijn waar jullie bij horen. Venray natuurlijk", aldus de wethouder.

De SOS bus zal de komende tijd op diverse activiteiten in de regio ingezet worden. Zondagmiddag 11 juli staat de bus op het grote dorpsfeest van de honderdjarige Fanfare Eendracht Meerlo.

Foto's:
Links: Bij de millenniumfontein in Venray werd de SOS Campanjebus gepresenteerd door wethouder Patrick van der Broeck en SOS-voorzitter René Poels

Hieronder: Wethouder van der Broeck krijgt de sleutels van Anton Turajappa en reikt deze daarna uit aan SOS-vrijwilliger Henk Broers.

SOS bus Patrick