Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie Limburg en Staatsbosbeheer samen aan de slag voor mooier Limburg
De Provincie Limburg en Staatsbosbeheer hebben een overeenkomst die Limburg mooier moet maken ondertekend. Zij hebben slimme afspraken gemaakt om onderhoud van natuur en landschap sneller uit te voeren en geld beter te benutten. Natuurgedeputeerde Ger Driessen: 'Plannen zijn er genoeg. We gaan nu dingen doen'.

Het akkoord tussen Staatsbosbeheer en de Provincie Limburg heeft betrekking op een groot aantal natuur- en landschapsprojecten in Limburg. Door deze projecten in één keer tegelijk en voor langere tijd vast te leggen kan efficiënter en meer samenhangend worden gewerkt. De doelen van Provincie en terreinbeheerders om Limburg mooier te maken kunnen zo sneller worden gerealiseerd, stelt Henkjan Kievit, regiodirecteur bij Staatsbosbeheer. Door deze aanpak ontstaat duidelijkheid voor alle betrokkenen.

Minder verdroging
Veel van de projecten in deze bijzondere overeenkomst zijn gericht op het aanpakken van verdroging. Andere projecten richten zich op bescherming van bijzondere soorten waar met name een aantal vlindersoorten, kamsalamanders en de hazelmuis van zouden moeten profiteren. Staatsbosbeheer en de Provincie hopen met deze overeenkomst ook bij te dragen aan het herstel van het oorspronkelijke landschap in het Heuvelland. Ten zuiden van Echt en op 14 andere plaatsen in Limburg kunnen kleine ontsnipperingsprojecten natuurgebieden met elkaar verbinden.
Om al dat moois beter te kunnen beleven voorziet het akkoord ook in ambities voor het verbeteren van kwaliteit van recreatieve routes en andere recreatievoorzieningen in Heuvelland, Grensmaas, Leudal, Meinweg, Peel en Maasduinen.

Nauwe samenwerking
De overeenkomst tussen Staatsbosbeheer en Provincie is de eerste in een reeks. De Meerjarenovereenkomst wordt gefinancierd uit eerder gereserveerd budget en kost dus geen extra geld.

6-7-2010 12:01