Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 06-07-2010

Ex-vriend dreigt met messen

WERKENDAM: Relatieproblemen liepen uit op geweld en bedreigingen in Werkendam. Dat gebeurde maandagavond 5 juli 2010. Nadat een 42-jarige Werkdammer al eerder op de avond zijn 21-jarige ex-vriendin te lijf was gegaan, stond hij om 22.30 uur opnieuw voor deur.
Ditmaal stond hij te dreigen met twee messen, wat de nodige
toeschouwers trok. Toen de gewaarschuwde agenten arriveerden, had hij de messen al bij een vuilnisbak verstopt.
Het wapentuig werd terug gevonden en de verdachte werd gearresteerd. Zijn ex-vriendin deed aangifte van mishandeling en bedreiging. Tijdens de rit naar het politiebureau bedreigde de verdachte ook nog de agenten en bracht hij schade toe aan de politieauto.

Ondanks rijontzegging, toch achter het stuur

DONGEN: Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd betrapt op het rijden tijdens een rijontzegging. De verdachte reed in de nacht van maandag 5 juli op dinsdag 6 juli rond 01.00 uur in een personenauto over de Sint Josephstraat in Dongen. Bij controle bleek dat de rechter had bepaald dat hij tot 31 oktober 2010 geen
gemotoriseerde voertuigen mocht besturen. De man werd gearresteerd en in het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg nog een extra bekeuring toen bleek dat hij illegaal verbleef in een leegstaand pand in de Sint Josephstraat.

Kliko gebruikt om in te breken

OOSTERHOUT: Er is tussen maandagavond 5 juli tussen 21.20 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning aan de Eendendonk. De dader gebruikte een kliko, die op de oprit voor de woning stond, om binnen te komen. Hij zette de container tegen de voorzijde van de woning en kon zodoende op het platte dak klimmen. Via het platte dak bereikte hij het
slaapkamerraam, dat op een kiertje stond. De woning werd vervolgens doorzocht, waarna de dader een laptop en wat kleingeld meenam. De 23-jarige bewoonster deed aangifte van de inbraak. De politie adviseert in dit soort gevallen om ladders, kliko's en ander klimmateriaal in de schuur op te bergen of vast te zetten met een slot.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-07-2010 13:06 | © Regio Midden en West Brabant |