Gemeente Midden-Delfland

Hinder van afval

Onbereikbaarheid straten door fout parkeren
De afgelopen weken zijn er bij de inzameling van het afval diverse straten niet ingezameld, omdat de inzamelauto de desbetreffende straat niet in kon rijden vanwege verkeerd geparkeerd staande autoâs.

De consequentie is dat het huisvuil niet ingezameld kan worden en er apart voor teruggekomen moet worden. Dit geeft ergernis bij u als burger (de aanbieder) en bij de mensen op de inzamelauto. Het heeft ook nog eens financiële consequenties voor de gemeente.

Vanuit de gemeente wordt gecontroleerd op het onjuist parkeren van autoâs maar niet alles is te voorkomen, omdat de controle niet overal altijd aanwezig kan zijn. Als bewoner moet u zich realiseren dat, als u uw auto niet op de juiste manier parkeert, niet alleen de inzamelauto van de reinigingsdienst de straat niet in kan maar ook de brandweerauto niet. U brengt door het onjuiste parkeergedrag - we nemen aan niet bewust - uw medebewoners in gevaar als er een calamiteit uitbreekt.

Overlast van vliegen bij GFT
Door het zeer warme weer van de afgelopen periode ontvingen wij meldingen over maden en vliegen.
De aanwezigheid van maden wordt veroorzaakt doordat vleesresten, in de meest brede zin van het woord, onbeschermd in de minicontainer worden gedaan. Het is begrijpelijk dat gedacht wordt dat etensresten in de GFT-container mogen. Echter, GFT staat voor Groente â Fruit en Tuinafval. Mocht u vleesresten hebben, zorg dan dat u dat goed luchtdicht inpakt en deponeert in de (grijze)restcontainer. Zeker met het mooie weer barbecueën wij graag en ontstaat er afval dat gevoelig is voor maden. Als u uw as en vleesresten van de barbecue in een afgesloten verpakking in de minicontainer deponeert heeft u geen hinder van maden en is het werk van de inzamelaars prettiger, omdat zij geen as over zich heen krijgen bij het legen van de minicontainers.

Laten wij door deze regels in acht te nemen ervoor zorgen dat het wonen en werken in Midden-Delfland prettig blijft.

Â