Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 6 juli

Alkmaar, 06-07-2010 o 14.15 uur

Kleine brand duingebied snel onder controle

Schoorl, maandag 5 juli

Maandagavond woedde rond 21.00 uur een kleine brand in het duingebied vlakbij de Blijdesteinsweg/Julianalaan. Een helikopter kon de brand snel lokaliseren en loodste brandweer en politie richting de brand, die een oppervlak van 20 x 20 meter had. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie controleerde meerdere mensen die in het gebied aanwezig waren.

Auto in brand

Den Helder, dinsdag 6 juli

Dinsdagochtend stond rond 01.00 uur een auto aan de Reigerstraat in brand. de auto brandde bij het voorraam, maar ook aan de achterzijde. Vanwege de twee brandhaarden denkt de brandweer aan brandstichting. De brandweer kon het brandende voertuig blussen en werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Aanrijding op A9

Heiloo, maandag 5 juli

Een 41-jarige automobiliste uit Bergen en haar 2-jarige dochtertje werden maandagmiddag na een ongeval op de A9 naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw reed rond 12.00 uur ter hoogte van Heiloo en kwam aan de linkerkant tegen de vangrail toen zij iets voor haar dochtertje wilde pakken. De auto draaide om zijn as en kwam vervolgens rechts tegen de vangrail. Het voertuig kwam een stukje verderop tot stilstand. De vrouw en haar dochtertje werden onderzocht en werden naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Het 2-jarige meisje moest een nacht ter controle blijven.

Veel te snel

Heiloo, maandag 5 juli

Een 18-jarige automobilist uit Egmond aan Zee werd maandagmiddag rond 14.20 uur aangehouden op de Zeeweg. De man reed 107 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drankrijders

Hoorn, dinsdag 6 juli

Een 22-jarige automobilist uit Hoorn werd dinsdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Bernhard de Vriesstraat. De man moest blazen. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan. De man blies 645 ug/l. Dit is bijna acht keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Callantsoog, dinsdag 6 juli

Een 28-jarige automobilist uit Alkmaar werd dinsdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Noordschinkeldijk. De man moest blazen en blies 630 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanhoudingen voor mishandeling

Den Helder, maandag 5 juli

Een 17-jarige en een 19-jarige vrouw, beide afkomstig uit Den Helder, werden maandagavond rond 23.00 uur aangehouden in een woning. Een 20-jarige vrouw was op de kermis aan de Polderweg en werd aangesproken door de 17-jarige vrouw. De 20-jarige wilde weglopen, maar werd vastgepakt door de 19-jarige vrouw. Zij werd tegen een kraam geduwd en werd vastgehouden. De vrouw kreeg een vuistslag van de 17-jarige vrouw. Deze kwam tegen haar linkeroog. Een jongen kwam de drie uit elkaar halen. De 20-jarige vrouw rende naar de EHBO-post. De politie hielde de twee dames later in een woning aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.