Gemeente Achtkarspelen


Zwerfdieren sneller terug naar baasjes dankzij Amivedi

Om zwerfdieren sneller terug te krijgen bij hun baasjes zijn er tussen gemeente, de dierenasiels en Amivedi-Nederland afspraken gemaakt.

De stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Achtkarspelen en de dierenasiels hebben afgesproken dat binnengekomen honden en katten zo snel mogelijk bij Amivedi gemeld worden. Eigenaren van dieren die hun dier kwijt zijn kunnen natuurlijk contact opnemen met de dierenasiels maar ook met Amivedi. En dat is handig want Amivedi werkt landelijk en kan dus in een grote regio nagaan of het dier daar misschien ergens is vermist of juist gevonden.

De opvang van zwerfdieren wordt in Achtkarspelen verzorgd door Dierenpension Koers als het om zwerfkatten gaat en honden kunnen terecht bij Bouvierkennel fan 't Fryske Lân. Beide zorgen dat het de dieren aan niets ontbreekt maar het is natuurlijk de bedoeling dat zwerfhonden en katten zo snel mogelijk weer bij hun eigenaren terecht komen. Amivedi-Nederland helpt hierbij.

Wilt u meer weten over Amivedi en hun werkwijze? Neem dan een kijkje op de website www.amivedi.nl. Amivedi heeft een hulppost speciaal voor Noord Oost Friesland. Zij zijn te bereiken op (088) 006 46 22 of via email no.friesland@amivedi.nl.

Daarnaast willen we u graag wijzen op de vernieuwde website van dierenpension Koers www.dierenpensionkoers.nl. Heeft u belangstelling voor een asielkat? Op de nieuwe site staan verschillende leuke dieren die een nieuw tehuis zoeken.