Gemeente Den Haag

Verkeershinder Prins Clauslaan en Juliana van Stolberglaan


* Laatste wijziging: 06 juli 2010

De gemeente Den Haag neemt deze zomer maatregelen om het verkeer op het kruispunt Prins Clauslaan/Juliana van Stolberglaan/Prins Bernhardviaduct beter te laten doorstromen.

De rijweg op de Prins Clauslaan wordt breder en er komen nieuwe stoplichten op het kruispunt. De verkeersveiligheid voor fietsers wordt verbeterd door de aanleg van een vrijliggend fietspad tussen de Thersesiastraat en het Prins Bernhardviaduct. De werkzaamheden duren van 5 juli t/m 28 augustus. Omleidingen en afsluitingen worden in de stad met borden aangegeven. Verkeer van buitenaf wordt vanaf de rijkswegen al verwezen.

De werkzaamheden zijn als volgt gepland:

Fase 1: Werkzaamheden Prins Clauslaan (5 juli t/m 24 juli 2010 )

In de Prins Clauslaan wordt tussen de Thersesiastraat en het Prins Bernhardviaduct een vrijliggend fietspad en trottoir aangebracht. Ook wordt de rijweg verbreed.De rijweg in de Prins Clauslaan is tijdens de werkzaamheden versmald tot één rijstrook. Dit kan enige vertraging veroorzaken.

Fase 2: Verkeersomleiding richting centrum via Pletterijkade (26 juli t/m 28 augustus 2010)

In de Juliana van Stolberglaan wordt op meerdere plaatsen aan asfaltonderhoud gedaan. Tegelijk worden op het gehele kruispunt Prins Clauslaan/Juliana van Stolberglaan/Prins Bernhardviaduct de verkeersregelinstallatie vernieuwd. In deze periode is het vanaf de Utrechtsebaan (afrit 2 Centrum) alleen mogelijk om rechtdoor de Prins Clauslaan op te rijden.

Verkeer naar het Centrum wordt omgeleid via afrit 3, Schenkviaduct en Pletterijkade.

Verkeer richting Bezuidenhout wordt omgeleid via Theresiastraat en Laan van Nieuw Oost-Indië.

De bushalte aan Juliana van Stolberglaan (lijn 39 en 45) wordt tijdelijk opgeheven. In- en uitstappen kan bij het Centraal Station.

Fase 3-4: Avond- en nachtwerkzaamheden (17 t/m 26 augustus 2010)

Gedurende twee avonden/nachten worden tussen 21.00 en 5.00 uur de doorgaande banen over de Juliana van Stolberglaan geasfalteerd.

Tijdens twee nader te bepalen nachten (tussen 1.00 en 5.00 uur) wordt het kruisingvlak Prins Clauslaan/Prins Bernhardviaduct geasfalteerd.

Tijdens de werkzaamheden 's nachts is weinig geluidshinder te verwachten.