AEGON wint vier European Pensions Awards 06/07/2010 15:04

PR Newswire

DEN HAAG, Nederland, July 6, 2010 /PRNewswire/ -- De reputatie van AEGON als een van de meest vooraanstaande Europese pensioenuitvoerders is nog eens bevestigd met de toekenning over 2010 van vier European Pensions Awards.

AEGON Global Pensions is de winnaar van de European Pension Provider of the Year Award. Daarnaast kreeg de 'multi-client asset pooling solution' van AEGON Global Pensions de Pension Pooling of the Year Award toegekend. Dochteronderneming van AEGON, TKPI, kreeg voor de derde achtereenvolgende keer de Multi-Manager of the Year Award en won ook nog eens de prestigieuze Fiduciary Manager of the Year Award.

Frans van der Horst, algemeen directeur van AEGON Global Pensions, hierover: 'Bedrijven willen steeds vaker hun wereldwijde pensioenactiviteiten consolideren en centraliseren. Hiervoor heeft AEGON Global Pensions een aantal geavanceerde nationale en internationale pensioenoplossingen ontwikkeld, waaronder de unieke 'multi-client asset pooling solution'. Deze prijzen vormen een erkenning van onze kwaliteit en expertise op het gebied van Europese pensioenvoorzieningen en bevestigen de waarde van onze baanbrekende kant-en-klare asset pooling oplossing.'

Roelie van Wijk, CEO van TKP Investments (TKPI) zegt: 'Als
gespecialiseerde leverancier van fiduciaire diensten en vermogensbeheer staat de klant bij alles wat wij doen centraal. De twee prijzen die TKPI heeft ontvangen - waarvan één voor de derde achtereenvolgende keer - laten zien dat wij met onze klantgerichte diensten steeds weer hoge kwaliteit bieden en tonen ook onze betrokkenheid op de lange termijn bij de pensioenmarkten. Ons succes op de lange termijn kan worden verklaard uit het feit dat wij steeds garant staan voor kwaliteit en graag een voortrekkersrol vervullen. Wij waren één van de eerste pensioenaanbieders die eind jaren tachtig kwamen met multi-manager oplossingen en wij boden als eerste aan verschillende klanten de mogelijkheid hun pensioenactiva te beleggen in onze multi-manager beleggingsfondsen.'

European Pensions Awards

De European Pensions Awards zijn een initiatief van European Pensions magazine. De uitreiking van de prijzen vond op 1 juli plaats in Londen. De eerste prijzen werden uitgereikt in 2008 met als doel de erkenning van uitzonderlijke prestaties op het gebied van pensioenvoorzieningen in Europa. Iedereen die actief is op het gebied van pensioenvoorziening en ondersteunende activiteiten voor pensioenfondsen, waaronder
vermogensbeheerders, consultants en pensioenaanbieders, kan meedingen naar de prijzen. TKP Investments won de Multi-Manager of the Year Award al eerder in 2008 en 2009.

AEGON Global Pensions

AEGON Global Pensions heeft als doel multinationals te helpen om hun corporate governance te versterken, hun efficiency te verhogen en ondernemingen in staat te stellen om de kansen te benutten die het huidige, steeds internationaler wordende ondernemingsklimaat biedt. Door samen te werken met de klant en met consultants bieden wij sterke, praktische oplossingen waarmee multinationals het beheer van hun internationale pensioenregelingen en personeelsbeloningen kunnen verbeteren.

Via ons wereldwijde netwerk van AEGON-bedrijven en internationale partners bieden we pensioenoplossingen, al dan niet grensoverschrijdend, aan bedrijven waar ook ter wereld. AEGON Global Pensions biedt één contactpunt voor wereldwijde pensioenoplossingen.

http://www.aegonglobalpensions.com.

TKP

TKP, een 100% dochteronderneming van AEGON, is een ervaren en gespecialiseerde aanbieder van pensioenregelingen en fiduciair beheer. TKP is gevestigd in Groningen en biedt administratieve diensten aan meer dan één miljoen deelnemers. TKP heeft ongeveer tien miljard euro onder beheer en hanteert daarbij een multi-manager aanpak. De belangrijkste expertise van TKP op het gebied van vermogensbeheer is fiduciair beheer, waarbij een grondige kennis van de klant van het grootste belang is.

De ambitie van TKP is om een vooraanstaande aanbieder te zijn op het gebied van pensioenadministratie en vermogensbeheer. TKP streeft ernaar een transparante, flexibele en betrouwbare partner te zijn.

http://www.tkppensioen.nl

NADERE INFORMATIE

AEGON Global Pensions, Den Haag
Media Thurstan Robinson

Tel. +31-61-354-6579
E-mail thurstan.robinson@aegon.com
Website http://www.aegonglobalpensions.com

TKP Investments, Groningen
Media Robert Leenes

Tel. +31-61-379-7263
E-mail leenes.re@tkppensioen.nl
Website http://www.tkppensioen.nl

AEGON Global Pensions, Den Haag, Media: Thurstan Robinson, Tel. +31-61-354-6579, E-mail thurstan.robinson@aegon.com, TKP Investments, Groningen, Media: Robert Leenes, Tel. +31-61-379-7263, E-mail leenes.re@tkppensioen.nl






-