Watersportverbond - KNWV

Bekkering/Bocker Europees Kampioen 29er 2010

dinsdag 6 juli 2010

Het 29er-team Annemiek Bekkering en Kaj Böcker hebben tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje de eindoverwinning op hun naam geschreven.

Na 4 dagen van het Europees Kampioenschap 29er in Spanje begon het team Bekkering/Böcker de laatste dag van het 5 daagse zeilevenement met twee punten voorsprong op de nummer 2. Die nummer 2 met zeilnummer FRA 1 (de huidige Wereldkampioen), begon de dag goed met twee keer een eerste plaats, terwijl het team Bekkering/Böcker een 2e en een 3e plaats zeilde.

Hun voorsprong was hierdoor geslonken tot 1 punt en dat met nog één wedstrijd te gaan. Tijdens de laatste wedstrijd wist het team
Bekkering/Böcker het hoofd echter koel te houden waardoor ze een een sterke race zeilden . Ze hielden de Fransen goed in de gaten en wisten zo voor dat team te eindigen. Er werden hierna geen wedstrijden meer gezeild waardoor het team Bekkering/Böcker Europees Kampioen 29er 2010 is geworden.

Carolien en Annette Duetz hebben hun positie in de silverfleet nog kunnen verbeteren tijdens de laatste wedstrijddag alleen vallen ze niet binnen de prijzen. Sven Kisters en Taco Dommerholt konden de mooie opgaande lijn helaas niet vasthouden op de laatste dag en zijn 12e geworden in de bronzefleet. Sophie en Joris Waller zijn door een goede laatste dag nog 4 plaatsen gestegen in de Emeraldfleet.

Nu een dagje rusten wacht het volgende evenement, Europees
Kampioenschap 29erXX, lukt het Bekkering/Böcker om de dubbel te halen?

Meer informatie:

* www.29ereuropeans.org

* www.29erxxregattas.org

Met dank aan Paul Bekkering.