TenneT


Overname bedrijfsvoering DELTA Netwerkbedrijf

06-07-2010 Op zaterdag 19 juni heeft LBC Ede de bedrijfsvoering van DELTA Netwerkbedrijf (DNWB) - het 150kV-net van Zeeland - overgenomen.

Er is intensief samengewerkt tussen RC (Regionaal Centrum) Middelburg en LBC (Landelijk BedrijfsvoeringsCentrum) Ede. De gehele implementatie is in een van te voren geaccordeerd implementatiedraaiboek vastgelegd waarin van uur tot uur duidelijk is beschreven met welke stappen de overname plaatsvindt.

Proefschakelen
In de aanloop van de overname van de bedrijfsvoering naar TenneT LBC Ede zijn beide bedrijfsvoeringscentra gesynchroniseerd met betrekking tot de actuele netsituatie. Na het overnemen van de bedrijfsvoering door TenneT LBC Ede zijn met behulp van een aantal proefschakelingen de allerlaatste controles uitgevoerd.

Met de uitkomsten van alle stappen en controles is beoordeeld dat het verantwoord was om de overname definitief te verklaren. Het RC in Middelburg heeft gedurende 10 kalenderdagen als fall-back gefunctioneerd in geval daar aanleiding toe was. Inmiddels wordt er door het RC in Middelburg geen schaduw meer gedraaid.