Politie Zaanstreek-waterland

Politie roept hulp van burgers in

Zaanstreek-Waterland, 06-07-2010 o De afgelopen periode zijn er in korte tijd meerdere overvallen gepleegd in de regio
Zaanstreek-Waterland. De politie doet er alles aan om deze overvallen een halt toe te roepen maar heeft daarbij ook uw hulp nodig.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat overvallers regelmatig, enkele dagen voorafgaand aan de overval, een (gestolen) scooter of bromfiets onder een zeil of hoes stallen in de omgeving van de te overvallen locatie. Ze maken gedurende de overval gebruik van deze scooter of bromfiets en laten deze daarna weer ergens achter. Mocht u scooters of bromfietsen (met of zonder zeil of hoes) signaleren die gestald staan op een plaats waar zij mogelijk niet thuis horen dan verzoekt de politie u hiervan melding te maken. Ook als zich andere verdachte situaties voordoen kunt u de politie in kennis stellen door te bellen naar 0900-8844. Mogelijk kan met uw hulp een overval worden voorkomen. De politie raadt u af zelf contact te maken met personen die een verdachte scooter of bromfiets stallen vanwege veiligheidsoverwegingen.

Meldingen en aangiftes geven de politie inzicht in wat er speelt in uw wijk en kan helpen bij de opsporing van verdachten van misdrijven. Zo draagt u, samen met de politie, bij aan een veiliger leefomgeving.