Gemeente Voorschoten

petitie rijnland route

Wethouder Inge Adema overhandigt petitie Rijnland Route

Op vrijdag 2 juli was er een Statencommissievergadering met als hoofd-agendapunt de Rijnlandroute. Voor aanvang van deze vergadering heeft wethouder Inge Adema een petitie aangeboden aan Marco van der Sloot, voorzitter van de Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie.

Petitie
Voorschoten is tegen de voorstellen van Provincie en Rijk voor een RijnlandRoute dwars door Voorschoten. Het gemeentebestuur van Voorschoten heeft bewoners, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden opgeroepen een petitie te tekenen waarin staat dat Voorschoten voor een duurzame oplossing is van het verkeersprobleem en tegen de open bak door Voorschoten.

Raadslid Peter Jongste spreekt in
Tijdens de Statencommissievergadering werd gesproken over de financiering van de RijnlandRoute. Namens het gemeentebestuur van Voorschoten sprak raadslid Peter Jongste in om het standpunt van Voorschoten kenbaar te maken.

Statencommissie
Voordat Provinciale Staten (PS) een besluit nemen, bespreken de leden zo'n besluit voor in een select gezelschap dat zich concentreert op een beperkt aantal onderwerpen: een Statencommissie. Eenmaal per maand komen de Statencommissies bijeen op het provinciehuis, om besluiten van PS voor te bereiden.

De Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie (MKE) adviseert Provinciale Staten over onderwerpen op het gebied van verkeer en vervoer en (kennis) economie. Zoals over de aanleg en het onderhoud van provinciale wegen, de regionale luchtvaart en de aanleg of herstructurering van bedrijventerreinen.

* 6 juli 2010