Ministerie van Financiën

Douane onderschept 2 maal partij van 6 miljoen sigaretten

Nieuwsbericht | 06-07-2010 | Douane

De Douane Nijmegen heeft vorige week bij een bedrijf in Nunspeet een grote partij sigaretten aangetroffen die afkomstig was uit Malta. De 6 miljoen sigaretten waren waarschijnlijk voor de Engelse markt bestemd.

De melding van het bedrijf kwam bij de Douane binnen, nadat zich daar een chauffeur meldde met een zending van 16 pallets bestemd voor deze firma. De bewuste firma verwachte geen zending vanuit Malta en nam contact op met de Douane. De Douane is naar het bedrijf gegaan om met een speurhond de lading te controleren. Zij troffen daar 16 pallets met sigaretten aan verpakt in grote kartonnen dozen met een handelswaarde van ruim EUR 1.500.000. Het totaal aan ontdoken rechten van de accijns en omzetbelasting bedraagt bijna EUR 1.000.000. Er zijn geen personen aangehouden.

De week daarvoor heeft de Douane in Rotterdam heeft bij de controle van een container met toiletartikelen onder de lading een grote hoeveelheid sigaretten aangetroffen. Het gaat hierbij om 6 miljoen sigaretten. Volgens de vrachtpapieren moest de zending naar Slowaijke. Indien de sigaretten op de Nederlandse markt gekomen zouden zijn, had de schatkist ruim EUR 1.000.000 aan belastinggeld misgelopen. De FIOD heeft de zaak verder in onderzoek.

Deel van de 16 pallets met sigaretten