Gemeente Barneveld


Barneveld pakt vorstschade aan

De gemeente Barneveld pakt de meest urgente wegschades, die zijn ontstaan door de aanhoudende vorstperiode van de afgelopen winter, grondig aan. Vanaf de winterperiode heeft de gemeente noodreparaties uitgevoerd, maar voor een aantal plekken is duurzaam herstel nodig. Deze extra werkzaamheden worden gecombineerd met het al eerder geplande groot onderhoud. Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om daarvoor twee ton vrij te maken. Overige plekken, die ook moeten worden aangepakt, maar minder urgent zijn, worden meegenomen in een groot onderhoudsprogramma voor volgende jaren.

De extreem langdurige vorstperiode heeft ervoor gezorgd, dat de kwaliteit van veel weggedeelten achteruit is gegaan. Dat heeft niet alleen met de hoeveelheid strooizout te maken, maar ook met het steeds opnieuw bevriezen en ontdooien van het asfalt. Hierdoor vermindert de hechtkracht en brokkelt het asfalt af. Het bevriezend water in het asfalt werkt als een soort breekijzer. De gemeente Barneveld heeft alle locaties in kaart gebracht en aangegeven welke locaties per direct moeten worden aangepakt. Voor deze reparaties is twee ton nodig.

Groot onderhoudsplan
De overige locaties, die moeten worden aangepakt, worden meegenomen in een groot onderhoudsplan voor de komende jaren. Op die manier worden niet alleen de vorstschades aangepakt, maar wordt tegelijkertijd geïnvesteerd in een nieuw wegprofiel. Het groot onderhoudsplan voor dit jaar wordt de komende maanden opgesteld. De uitvoering start aansluitend.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl