Universiteit Leiden

Vice-voorzitter en directeuren gaan verven

De vice-voorzitter van het College van Bestuur en drie directeuren Bedrijfsvoering van de Universiteit Leiden zetten zich woensdagavond 7 juli aan het verven van een woonkamer aan de Leidse Veilingkade. Ze doen dit in het kader van de deelname van de universiteit in Present, een organisatie die mensen helpt.

Bij Present kunnen maatschappelijke organisaties mensen aanmelden die praktische, kortdurende hulp nodig hebben bij het opruimen en/of schoonmaken van hun huis, bij het schilderen ervan of bij het plaatsen van een schutting. Het gaat om mensen die om wat voor reden dan ook dergelijke klussen niet zelf kunnen doen.

In het kader van het universitaire lustrum hebben de Leidse universiteit en de studentengezelligheidsverenigingen zich gecomiteerd aan Present - waarvan in Leiden de voorzitter van de Universiteitsraad, Arno Geleijnse - voorzitter is. Het idee is bij universiteit en verenigingen een estafette op gang te brengen: de ene afdeling doet een klus en geeft vervolgens het stokje door aan collegaâs die er met hun afdeling ook weer een klaren. De voorzitters van de studentenverenigingen hebben al de aftrap verricht, nu rukken hogere universitaire bestuurderen uit.

De heren die zich woensdagavond op de Leidse Veilingkade melden zijn vice-voorzitter Willem te Beest, en de directeuren Bedrijfsvoering Menno Tuurenhout (Sociale Wetenschappen), Gert-Jan van Helden (Wiskunde en Natuurwetenschappen en Archeologie) en Rolf Oosterloo (Campus Den Haag).

(6 julie 2010/CH)