Gemeente Roermond

Denken en Doen: bridge voor senioren

65- Plussers in de gemeente Roermond kunnen meedoen met het project Denken en Doen: bridge voor senioren. Deelnemers leren spelenderwijs bridgen terwijl ze tegelijkertijd nieuwe contacten leggen met stadsgenoten.

In september vorig jaar ging in Roermond het project Denken en Doen van start. Doel van het project is om senioren meer te betrekken bij de samenleving en hen een gezonde leefstijl aan te bieden.

Sport en bewegen
Het project Denken en Doen vloeit voort uit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen, een gezondheidspreventieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Een omvangrijk programma waarin men via gemeenten wil proberen meer mensen aan het bewegen te krijgen. De Nederlandse Bridge Bond heeft aangeboden om hiervoor bridge in te zetten. En het leuke is: het werkt!

Denken en Doen in Roermond In Roermond zijn er twee bridgegroepen gestart. Deze groepen krijgen respectievelijk op woensdag of donderdag les. Doordat je bridge speelt met zn tweeën en steeds van tafel rouleert, realiseren de deelnemers een sociaal netwerk. Behalve dat je met bridge je hersenen blijft trainen, leert de ervaring dat 40 tot 60 procent van de deelnemers ook meer gaat bewegen.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de gemeente Roermond door te bellen naar (0475) 388 297 of te mailen naar denkenendoen@roermond.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer en uw voorkeur voor cursusdag op woensdag of donderdag. Eerste publicatiedatum: 06-07-2010 Bijgewerkt: 06-07-2010