Watersportverbond - KNWV

Verbond vraagt â¬675.000 ecotax terug voor de leden

dinsdag 6 juli 2010

Het Watersportverbond heeft namens de aangesloten verenigingen bij het Ministerie van VWS een aanvraag ingediend voor terugbetaling van de door hen betaalde ecotax. In totaal gaat het om het recordbedrag van ruim ⬠675.000,-.

Meer dan 300 aangesloten verenigingen, waaronder 78 lokale
scoutinggroepen, hadden hun energierekeningen bij het Watersportverbond ingeleverd. Iedere burger en dus ook iedere vereniging betaalt een speciale regulerende heffing (meestal âecotaxâ geheten) op de nota van zijn energieleverancier.

Een aantal sportbonden, waaronder het Watersportverbond en NOC*NSF, hebben een paar jaar geleden voor elkaar gekregen dat de
sportverenigingen via hun sportbond de door hen betaalde ecotax gedeeltelijk kunnen terugkrijgen. De afgelopen jaren ging het om 50 à 60 procent - een bedrag dat afhankelijk van de grootte kan oplopen tot meer dan ⬠6.000 per watersportvereniging.

Dit jaar heeft het Watersportverbond een aanvraag ingediend van ruim ⬠675.000,-. Dit bedrag is hoger dan ooit, mede als gevolg van gestegen energieprijzen en hogere stookkosten als gevolg van de lange winter 2008-2009.

Als alle aanvragen zijn verwerkt is er duidelijkheid over het
uitkeringspercentage dit jaar. Het Watersportverbond zal de
verenigingen daar over informeren en zorgen voor uitbetaling van het uitgekeerde bedrag.