Gemeente Enschede

Gemeente maakt afspraken met Selfservice Station Weghorst

Het college van burgemeester en wethouders heeft afspraken gemaakt met Selfservice Station Weghorst B.V. over een aantal nieuwe ontwikkelingen. De gesprekken tussen gemeente en de ondernemer waren gestart vanwege uitbreidingsplannen van Weghorst en de geplande aanpassingen aan de infrastructuur in Enschede - West. Afgesproken is elkaar te helpen bij het totstandkomen van projecten.

Weghorst heeft bezwaar gemaakt tegen een aantal besluiten die nodig zijn voor het verbreden van de Auke Vleerstraat. Eerdere plannen van Weghorst om een nieuw tankstation te realiseren op de Twekkeler Es zijn gestuit op bezwaren van de gemeente. Afgesproken is dat de gemeente actieve medewerking verleent aan plannen om groei van de onderneming te ondersteunen door te zoeken naar een locatie binnen Enschede waar Weghorst nieuwe bedrijfsactiviteiten kan ontplooien.

Deze inspanningsverplichtingen van de gemeente zijn voor Weghorst aanleiding af te zien van lopende bezwaar- en beroepsprocedures. Wethouder Van Agteren is blij met de overeenstemming: "Weghorst kan door en wij kunnen beginnen met de werkzaamheden aan de Auke Vleerstraat en zo de bereikbaarheidsproblemen in Enschede-West aanpakken. Dat is goed nieuws voor de bedrijven in de buurt".