Nederlandse Kano Bond

6 juli 2010

Helft Nederlandse team getroffen door voedselvergiftiging op EK Vlakwater

Afgelopen weekend vond in het Spaanse Trasona de Europese kampioenschappen vlakwater kanoën plaats. Nederland was afgereisd met een team bestaande uit 7 sporters en 3 begeleiders. Helaas werden Robin Koenders¸ Femke Roos en Vincent Kalf getroffen door een voedselvergiftiging waardoor zij niet optimaal konden presteren en zich zelfs moesten afmelden.

De 19 jarige Vincent Kalf zou zaterdag de K1 200 meter varen maar kon niet in actie komen door de voedselvergiftiging. Hierdoor viel zijn droom in het water.

Femke Roos¸ die samen met Rowdy van Eerde in de K2 op de 200 en 500 meter uitkwamen wisten op beide afstanden niet verder te komen dan de halve finale. Als Femke Roos geen last had van buikloop had een hogere klassering er zeker in gezeten.

Eef de Groot kwam uit op de 200 en 500 meter in de K1¸ maar ook zij wist niet verder te komen dan de halve finale. Zij kwam dit keer niet uit op de 1000 meter omdat zij zich meer gaat richten op de Olympische afstanden(200 en 500 meter).

Suzanne de Bruijn was zondag actief op de laatste wedstrijd namelijk de 5000 meter bij de vrouwen. Hier is zij uiteindelijk 12e geworden met een tijd van 23.53 minuten¸ zij finishte uiteindelijk anderhalve minuut achter de eerste vaarster.

Robin Koenders zou ook de 5000 meter bij de heren varen maar moest zich helaas afmelden wegens ziekte. Robin heeft echter op vrijdag de serie van de 500 meter gevaren waarin hij zich plaatste voor de halve finale¸ gevolgd door de B-finale.
Helaas heeft Robin zich zaterdag afgemeld voor de B-finale. Jammer voor zijn K2 maat Ruud van den Berg met wie hij actief was op de K2 1000 meter¸ ook hier moest de wedstrijd gestaakt worden.

Omdat Vincent Kalf zich had afgemeld voor de K1 200 meter mocht Ruud van den Berg op deze afstand starten. Met een zevende plaats wist hij zich te plaatsen voor de halve finale waarin hij zich helaas niet wist te plaatsen voor de finale.