Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-07-2010

BREDA: De politie werd dinsdag rond 03.30 uur gealarmeerd door

Man aangehouden na gooien met fietsen

personeel van een horecagelegenheid in de schoolstraat. Een man was de horecagelegenheid uit gestuurd omdat hij bezoekers lastig viel. Hij verliet het pand, maar werd buiten agressief en gooide fietsen in de richting van een medewerker van de gelegenheid. Deze kon nog net op tijd voorkomen dat hij op het hoofd werd geraakt door de fiets. De telefoon die de man op dat moment in zijn handen hield sneuvelde. De agressieve man uitte ook bedreigingen in de richting van de gedupeerde. De politie hield in de Kraanstraat een 26-jarige man uit Breda aan voor vernieling, bedreiging en mishandeling. Van de 25-jarige gedupeerde is aangifte opgenomen.
Na verhoor is de verdachte in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld. De man ontkende tijdens verhoor alles. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man steelt uit schoolgebouw

BREDA: De politie werd maandag rond 14.30 uur gealarmeerd, omdat een beveiliger een persoon had aangehouden in een schoolgebouw aan de Beukenlaan. De man zou een laptop hebben weggenomen. De politie nam de 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats over. Hij was het gebouw, waar een tentoonstelling was, binnengelopen en was een ruimte binnen gegaan waar hij niet behoorde te komen. De beveiliger had hem vervolgens betrapt en hem aangehouden. De verdachte werd na zijn aanhouding in de politiebus onwel en bleek een hartprobleem te hebben. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij is opgenomen. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis zal de man worden gehoord.
Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De beveiliger had de man aan zien komen in een auto die gestolen bleek te zijn. De auto is getakeld. Ook had de verdachte een geldbedrag in zijn bezit bij zijn aanhouding, wat zojuist bij een andere aanwezige was weggenomen. Het geld is in beslag genomen.

Politie houdt man aan na beroving

BREDA: Maandag hield de politie op de Nieuwe Prinsenkade een 36-jarige Bredanaar aan voor straatroof. Maandag werd rond 16.30 uur in de Dieststraat een 51-jarige man uit Breda beroofd. De gedupeerde liep vanuit de Adriaan van Bergenstraat richting de Dieststraat en werd bij zijn kleding gepakt, meerdere malen in het gezicht geslagen. De dader eiste vervolgens zijn geld. De man kon zich losrukken en er vandoor gaan. De dader fietste vervolgens weg. Bij vergelijking van het uiterlijk van de verdachte met de omschrijving van de dader bleek dat het signalement niet voldoende overeen kwam. Hierop werd de man in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Van getuigen zullen verklaringen worden opgenomen.

Man aangehouden voor bedreiging echtgenote

BREDA: Dinsdag kreeg de politie rond 09.30 uur melding van bedreiging met een vuurwapen in de wijk Wisselaar. De bedreiging zou zijn geuit door een man richting zijn vrouw. Hij zou hierna zijn gevlucht in een auto.
Bij aankomst van de politie werd de man aangehouden in de tuin van de woning van het stel. De 31-jarige man uit Breda is overgebracht naar het politiebureau. Van de hevig geëmotioneerde vrouw, de 34-jarige vrouw van de verdachte, wordt aangifte opgenomen. Van de dochter van de vrouw is een getuigenverklaring opgenomen. Op het moment van de bedreiging waren er meerder minderjarige kinderen in de woning aanwezig. De verdachte is in verzekering gesteld.
De politie heeft in de woning van het echtpaar geen vuurwapen
aangetroffen.

Man gewond na onwelwording in auto

BREDA: Maandagmiddag gebeurde er een ongeval op de Heerbaan. Een 70-jarige Bredanaar reed over de Heerbaan vanuit de richting van de Claudius Prinsenlaan. Ter hoogte van de benzinepomp werd de man onwel en verloor de macht over het stuur. Het voertuig reed tegen een lantaarnpaal aan en sloeg over de kop. De bestuurder raakte bekneld in het voertuig. Hij is door de brandweer bevrijd uit zijn voertuig en met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen.
De politie nam contact op met de gemeente in verband met de lichtmast, die was omgevallen en over het fietspad lag. De auto van de gewonde man is weggetakeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-07-2010 16:41 | © Regio Midden en West Brabant |