Gemeente Onderbanken


Plannen buitenring ter inzage

De buitenring Parkstad Limburg zal een volledige ringweg gaan vormen rondom de regio Parkstad Limburg. De hierbij betrokken gemeenten zijn Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen.

De exacte ligging van de buitenring wordt juridisch vastgelegd in een Provinciaal Inpassingsplan. In dit plan is de ruimtelijke inpassing van de buitenring uitgewerkt in één provinciaal bestemmingsplan voor het gehele tracé. De buitenring wordt een volwaardige autoweg. Hij krijgt 2 rijbanen, waarbij elke rijbaan 2 rijstroken zal tellen. De buitenring heeft straks een maximumsnelheid van 100 km per uur. Het is hierbij niet de bedoeling om onrealistische verwachtingen te wekken. De buitenring wordt immers sober en doelmatig uitgevoerd.

Inzage
Het Inpassingsplan is gereed en is ter inzage beschikbaar. Tot en met 28 juli liggen het Ontwerp-Inpassingsplan, de aanvullig MER en de Tracénota/MER aansluiting Nuth ter inzage bij de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10 in Maastricht, de gemeentehuizen van Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Nuth, Onderbanken en Schinnen. Digitaal kunt u het ontwerp Inpassingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl
Â

Indienen zienswijze
Iedereen kan in de periode tot 28 juli zienswijze indienen op dit plan. Dit kan bij voorkeur schriftelijk en kan gericht worden aan Provinciale Staten t.a.v. Gedeputeerde Staten, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Mondelinge zienswijze kunt u telefonisch kenbaar maken bij mw. T. van der Meulen tel.: 043-3897342. Provinciale Staten nemen aan de hand van de ingediende zienswijzen een besluit, waarna het definitieve Inpassingsplan wordt vastgesteld. Wie het niet eens is met het vastgestelde Inpassingsplan kan beroep aantekenen bij de Raad van State.
Â